Παρουσίαση – Kawasaki ZX-10RR

Η Kawasaki παρουσίασε στην έκθεση Intermot μια ZX-10RR περιορισμένης παραγωγής, η οποία διαθέτει μικρές αλλά σημαντικές «πινελιές», ώστε να είναι πιο έτοιμη για αγωνιστική χρήση.

Κατασκευασμένη σε μόλις 500 τεμάχια, η μοτοσυκλέτα του Ιάπωνα κατασκευαστή έχει στόχο τις πίστες, έχοντας φυσικά ως βάση την «απλή», ZX-10R. Οι διαθέσεις της φαίνονται ήδη από την πρώτη οπτική επαφή μαζί της, καθώς είναι βαμμένη στο χρώμα Winter Edition black. Με πιο απλά λόγια; Στα χρώματα που χρησιμοποιεί η αγωνιστική ομάδα της Kawasaki στο WSBK, για τις χειμερινές δοκιμές των Jonathan Rea και Tom Sykes. Θέλεις δεν θέλεις, μπαίνεις στο κλίμα.

Στα πιο ουσιώδη τώρα, η πρώτη αλλαγή που συναντάμε είναι στους τροχούς. Οι εργοστασιακές ζάντες έχουν δώσει τη θέση τους στις επτάμπρατσες ιταλικές Marchesini, χρησιμοποιώντας όμως τον ίδιο τύπο ελαστικών· 120/70/R17 για τον εμπρός τροχό και 190/55/R17 για τον πίσω. Ο τύπος των ελαστικών μπορεί να είναι ίδιος, όμως για την πρώτη τοποθέτηση έχουν επιλεγεί τα Pirelli Supercorsa SP, ώστε να είσαι έτοιμος για την πίστα κατ’ ευθείαν.

Οι επτάμπρατσες ζάντες της Marchesini

Οι μεγάλες αλλαγές όμως, συναντώνται στο εσωτερικό της μοτοσυκλέτας. Η ZX-10RR έχει τροποποιημένη κεφαλή, η οποία είναι έτοιμη να δεχθεί εκκεντροφόρους με μεγαλύτερο βύθισμα. Δεν διατίθενται όμως εξ’ αρχής, αν θέλεις να τους αποκτήσεις πρέπει να παραγγείλεις το αγωνιστικό kit της Kawasaki (Race Kit). Οι καπελοθήκες έχουν δεχθεί επίστρωση DLC για μειωμένη τριβή, ενώ οι στροφαλοθάλαμοι έχουν ενισχυθεί ώστε να αντέχουν στις νέες, αυξημένες απαιτήσεις.

Για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα της Kawasaki συναντάμε και το νέο αμφίδρομο KQS ((Kawasaki Quick Shifter), το οποίο επιτρέπει seamless αλλαγές, τόσο κατά τα «ανεβάσματα» όσο και κατά τα «κατεβάσματα» των ταχυτήτων.

Αυτό συνδέεται με το έξι αξόνων IMU, το οποίο συνεργάζεται με το traction control, τον ηλεκτρονικό έλεγχο πέδησης του κινητήρα, το σύστημα εκκίνησης, το έξυπνο σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των φρένων και την διαχείριση του συστήματος για τις στροφές, KCMF.

Φυσικά οι συνεπιβάτες δεν έχουν καμία θέση σε αυτή μοτοσυκλέτα, με την RR να διατίθεται αποκλειστικά με μονόσελο. Τέλος, για να ξέρουν και οι γύρω σου ότι δεν οδηγείς μια «απλή» ZX-10R, τα καπάκια του κινητήρα αλλά και το κλειδί της αναγράφουν ‘RR’. Έτσι, για να ξέρουν με τι έχουν να κάνουν.

Αποκλειστικά με μονόσελο η ZX-10RR

Αφήστε μια απάντηση