MotoGP – Ducati – Οι δηλώσεις των συντελεστών της Ιταλικής ομάδας κατά την παρουσίαση της GP18

Στην παρουσίαση της Desmosedici GP18, τόσο οι δύο αναβάτες της ομάδας, Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo, όσο και ο Διευθυντής της Ducati, Claudio Domenicali, μαζι με τον Luigi Dall’Igna, έκαναν κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Αναφέρθηκαν στην χρονιά που μας πέρασε, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό αλλά και τι περιμένουν από το 2018.

Ο Domenicali δήλωσε στην αρχή της παρουσίασης «…το 2017 τελείωσε τόσο από επιχειρηματικής άποψης, όσο και αγωνιστικής. Πουλήσαμε σχεδόν 56.000 μοτσυκλέτες. Είμαστε έτοιμοι για το 2018 και είμαστε πεποισμένοι ότι θα είναι μία θετική χρονιά. Είνα μία χρονιά κατά την οποία οι οπαδοί μας θα έχουν για πρώτη φορά την δυνατότητα να οδηγήσουν μία μοτοσυκλέτα τόσο κοντά σε αυτή του MotoGP ,την Panigale V4.»

«Είναι επίσης μία σημαντική χρονιά για τη Scrambler με την άφιξη της 1100, προσθέτοντας μία νέα διάσταση σε αυτό τον κόσμο. Αποτελούμενο από μεγαλύτερες διαστάσεις, περισσότερη άνεση, δύναμη και τεχνολογία, όλα σε στυλ Scrambler».

«Θα είναι η χρονιά που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά η Παγκόσμια Εβδομάδα της Ducati στο Misano στις 20-22 Ιουλίου. Η Ducati έιναι μία δυνατή και σταθερή εταιρεία, που έχει γίνει αρκετά μεγάλη ώστε αυτό να τις επιτρέψει να έχει σημαντικές επενδύσεις στο μέλλον» αναφέρει ο Domenicali.

O Luigi Dall’Igna αναφέρθηκε κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας λέγοντας «…όταν πλησιάζεις τόσο κοντά στην κατάκτηση τ0υ Τίτλου όπως πέρσι, είναι εύκολο να χάσεις τον δρόμο σου για την κατέυθυνση της εξέλιξης της μοτοσυκλέτας. Έτσι όλες οι καινοτομίες που θα εισάγουμε στη νέα Desmosedici GP18 δεν θα χαρακτηρίζονται από επανάσταση αλλά απλά από εξέλιξη.»

«Πιστεύω ότι και οι δύο αναβάτες μας, Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo, αποτελούν σταθερή αξία για εμάς και είναι και οι δύο ικανοί να διεκδικήσουν το Τίτλο το 2018. Χρειάζεται να κάνουμε ένα τελικό βήμα και ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, γιατί οι αντίπαλοι μας είναι δυνατοί και αποτελούν εταιρείες πολύ μεγαλύτερες από εμάς

«Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε το 2018 να είναι ένα έτος αξέχαστο τόσο για εμάς όσο και για όλους τους Ducatisti καταλήγει ο Ιταλός.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο δευτεραθλητής της σεζόν του 2017, Andrea Dovizioso, «…η περασμένη χρονιά ήταν εξαιρετική και πολύ επιτυχημένη. Μάθαμε πολλά πράγματα στα οποία θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε φέτος.»

«Η μοτοσυκλέτα μας έχει ακόμα κάποια χαρακτηριστικά που μας κάνουν δύσκολη την ζωή σε ορισμένες πίστες και θα πρέπει αυτά να τα βελτιώσουμε, διότι το 2018 θα πρέπει να είμαστε σε θέση να παλεύουμε για το podium σε κάθε πίστα

«Αφού το 2017 πετύχαμε έξι νίκες, ο στόχος μας αυτή την σεζόν δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Θα πρέπει όμως να μείνουμε προσγειωμένοι γιατί γνωρίζουμε ότι η κάθε χρονιά φέρνει κάτι διαφορετικό.»

«Σε κάθε περίπτωση ξεκινάμε από το ανταγωνιστικό επίπεδο που σταματήσαμε πέρσι και πρέπει μόνο να μείνουμε 100% συγκεντρωμένοι όπως κάναμε την περασμένη σεζόν, όταν εγώ και η ομάδα μου δουλέψαμε πολύ καλά μαζί,» αναφέρει ο Dovizioso.

Ο Jorge Lorenzo που στην πρώτη του χρονιά με την Ducati τα πήγε σχετικά καλά δήλωσε, «…το 2017 ήταν λίγο δύσκολη χρονιά για εμένα γιατί δεν κέρδισα ούτε έναν αγώνα και στην αρχή του Πρωταθληματος δεν είχα καν την δυνατότητα να παλέψω για το podium.»

«Ωστόσο ήμουν υπομονετικός και δεν τα παράτησα ποτέ, πετυχαίνοντας έτσι στους τελευταίους αγώνες μερικά καλά αποτελέσματα. Η δουλειά της ομάδας ήταν πολύ σημαντική και η Ducati με βοήθησε να προσαρμόσω το στυλ οδήγησης μου στην μοτοσυκλέτα, έτσι πιστεύω ότι το 2018 θα ξεκινήσω από μία πιο ανταγωνιστική βάση.»

«Ο Andrea και η Desmosedici GP απέδειξαν ότι έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να προσπαθήσουμε και να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχω την δύναμη και την εμπειρία ώστε μαζί να πετύχουμε αυτό το στόχο

«Πιστεύω στις δυνατότητες που έχουμε και έιμαι σίγουρος ότι είμαστε πιο δυνατοί από τον περασμένο χρόνο. Για εμένα το να έιμαι ένας Ducatisti είναι πολύ σπουδαίο. Είμαι περήφανος που δέχτηκα αυτή την πρόκληση και αισθάνομαι μέρος της οικογένειας από την πρώτη ημέρα.

«Θα ήθελα να ξεπληρώσω το πάθος και την υποστήριξη που έχουμε από τους Ducatisti σε όλο τον κόσμο με πολλές νίκες και αν είναι δυνατόν με την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος» καταλήγει ο Ισπανός.

Η ομάδα της Ducati προετοιμάζεται για το πρώτο επίσημο τεστ της σεζόν στην Μαλαισία στις 28 με 30 Ιανουαρίου, όπου οι δύο αναβάτες της θα έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν την νέα Desmosedici GP18.


Διαβάστε επίσης: Η αποκάλυψη της νέας Desmosedici GP18 με πλούσιο φωτογραφικό υλικό