Bimota – «Δεν πεθάναμε ακόμα»

Το τελευταίο διάστημα πολλά γράφονται για την Ιταλική εταιρεία. Οι φήμες ως τώρα ανέφεραν πως η Bimota θα έκλεινε σύντομα, καθώς το ιστορικό εργοστάσιο της φίρμας στο Ρίμινι έκλεισε οριστικά τις πόρτες του πριν από μερικούς μήνες.

Η εταιρεία των Valerio Bianchi (BI), Giuseppe Morri (MO) και Massimo Tamburini (TA) ακούγεται πως περνά δύσκολες στιγμές όσον αφορά τα οικονομικά της, για αυτό και εξέδωσε μια ανακοίνωση προς ενημέρωση του κοινού και των ανθρώπων που αγαπούν αυτή τη μεγάλη οικογένεια.

«Η Bimota συνεχίζει να “δημιουργεί όνειρα” σε μια νέα επιχειρησιακή έδρα, ένα κτίριο φτιαγμένο στο χέρι, μερικές εκατοντάδες μέτρα δίπλα από το ιστορικό κτίριο της Via Lea Giaccaglia στο Ρίμινι. Οι χώροι είναι καινούριοι, φωτεινοί και οργανωμένοι. Η διάταξη σε έναν ενιαίο όροφο επιτρέπει μια ροή λεπτής και ομαλής κίνησης για ένα εργοστάσιο όπως η Bimota.

«Μια περαιτέρω ανεπτυγμένη δομή περιλαμβάνει τα στοιχεία των μοντέλων εκτός παραγωγής. Οι πρώτες μοτοσικλέτες ήδη ‘γεννήθηκαν’ στον καινούργιο χώρο. Παρά τις αναπόφευκτες μετεγκαταστάσεις λόγω αυτής της κίνησης, ο ρυθμός παραγωγής επανήλθε σε σταθερούς ρυθμούς χάρη στο επιλεγμένο και όλο και πιο ικανό προσωπικό.

«Η προθυμία μας να παρέχουμε υπηρεσίες και βοήθεια στους πελάτες μας παγκοσμίως και οι εισαγωγείς μας παραμένουν η κύρια δέσμευση αυτή τη στιγμή μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η πρόσφατη μετεγκατάσταση.

«Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί κανονικά από τις 9:00 έως τις 17:00 με προσωρινό αριθμό τηλεφώνου: +39 0541 391290, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένει info@bimota.it. Οι περαιτέρω ενημερώσεις θα δημοσιευτούν απευθείας στο www.bimota.it. Τελικά μπορούμε να πούμε πως η Bimota δεν έχει εξαφανιστεί.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η εταιρεία παρακολουθείται στενά από διάφορες μάρκες όσο αφορά το εμπορικό σήμα της, κάτι που επιβεβαιώνει το κύρος που είχε πάντα ο Bimota.»

Εμείς εδώ στο BikersTime ευελπιστούμε η Ιταλική εταιρεία να ορθοποδήσει και να δημιουργήσει νέα μοντέλα, αρκετά σημαντικά όπως αυτά των ένδοξων χρόνων της Ιταλικής φίρμας. Ίσως χρειαστεί να γίνουν αρκετά μεγάλες αλλαγές στη δομή της εταιρείας ή ακόμη και να αλλάξει ιδιοκτήτη, όμως θα είναι πραγματικά κρίμα να χαθεί η διαφορετικότητα της Bimota.