8 Ώρες της Suzuka – Lowes, van der Mark και Nakasuga έδωσαν τη νίκη στη Yamaha

Το αγωνιστικό τρίο της Yamaha που απαρτίστηκε από τους Alex Lowes, Michael van der Mark and Katsuyuki Nakasuga έδωσε τη νίκη στους ‘μπλε’, την 3η συνεχόμενη της εταιρίας στις περίφημες 8 Ώρες της Suzuka.

Έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο γύρο το Σάββατο, η ομάδα της Yamaha εκκίνησε τον σημαντικό αυτό αγώνα έχοντας τον Nakasuga στε σέλα της Yamaha YZF-R1. Ο Ιάπωνας οδήγησε εξαιρετικά στο πρώτο κομμάτι της κούρσας και κατάφερε να παραδώσει την μοτοσυκλέτα του στον Lowes όντας στην 1η θέση.

Ο αναβάτης που εκπροσωπεί την Yamaha στο WSBK κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή και παρέδωσε τη μοτοσυκλέτα του στον teammate του, van der Mark, ο οποίος συνέχισε την εξαιρετική πορεία της ομάδας του προς τη νίκη.

Παράλληλα, η 2η ομάδα του αγώνα είχε πτώση, με τον αναβάτη της Moto2, Takaaki Nakagami, να χάνει τον έλεγχο της Honda CBR1000RR του Musashi. Έτσι, οι ‘μπλε’ έφτασαν ανενόχλητοι στην τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο συγκεκριμένο αγώνα, με μια μοτοσυκλέτα που δεν τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά στα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Στη 2η θέση του αγώνα βρέθηκε η ομάδα Team Green Kawasaki, με τους Leon Haslam, Kazuma Watanabe και A.S.B Kamaruzaman να ολοκληρώνουν πάνω από δύο λεπτά πίσω από τους νικητές. Στην 3η θέση του βάθρου βρέθηκε η FCC TSR Honda των Dominique Aegerter, Randy De Puniet και Josh Hook.

Η ομάδα Musashi Honda των Nakagami, Miller και Takahashi κατέληξε τελικά στην 4η θέση, δύο γύρους πίσω από τους πρωτοπόρους του αγώνα. Δυστυχώς για τη Honda, παρά τα εξαιρετικά line-up των ομάδων της με αναβάτες από τα Grand Prix, η φετινή παρουσία περιορίσθηκε πίσω τόσο από τη Yamaha όσο και από την Kawasaki.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

EWC 8 Ώρες της Suzuka Αποτελέσματα Αγώνα - EWC Suzuka 8 Hours Race Results
EWC 8 Ώρες της Suzuka Αποτελέσματα Αγώνα – EWC Suzuka 8 Hours Race Results