Ανάκληση για Triumph Street Triple R/S και 10 εκδόσεις Indian

Οι εβδομάδες 48 και 49 μας έδωσαν δύο νέες εταιρικές ανακλήσεις, οι οποίες αφορούν την Βρετανική Triumph και την Αμερικάνικη Indian.

Έπειτα από το τελευταίο άρθρο μας σχετικά με τις ανακλήσεις μοντέλων των Honda, Scott, Piaggio και Moto Guzzi (θυμηθείτε εδώ), οι τελευταίες δύο εβδομάδες μας έδωσαν δύο νέες ανακλήσεις για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Η μία είναι εντελώς νέα και αφορά την εταιρεία Indian, για την άλλη όμως είχατε πληροφορηθεί από εμάς στο BikersTime.com και σχετίζεται με την Triumph Street Triple R/S.

Triumph: Πριν από περίπου 10 ημέρες σας είχαμε ενημερώσει ότι η Βρετανική εταιρεία κάλεσε σε ανάκληση 541 μοτοσυκλέτες Street Triple R/S στις Η.Π.Α., τονίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει ανάλογη οδηγία για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Μια εβδομάδα έπειτα όμως δώθηκε οδηγία και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την εταιρεία να κάνει λόγο για εκτεθειμένο καλώδιο που μπορεί να έρθει σε επαφή με βραχίωνα, προκαλώντας τελικά βραχυκύκλωμα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το σβήσιμο του κινητήρα, χωρίς προειδοποίηση.

Η ανάκληση αφορά μοντέλα κατασκευής από 16/9/2015 έως 30/8/2017.

Indian: Η Αμερικάνικη εταιρεία καλεί σε ανάκληση 10 εκδόσεις από την γκάμα μοτοσυκλετών της, με τις Chief, Chief Classic, Chief Dark Horse, Chief Vintage Springfield, Springfield Dark Horse, Chieftain, Chieftain Classic, Chieftain Dark Horse, Chieftain Limited και Chieftain Elite να βρίσκονται στην μακρά λίστα.

Η ανάκληση αφορά τις μοτοσυκλέτες κατασκευής 4/4/2017 έως 16/8/2017 και η αιτία είναι η πιθανή λανθασμένη τοποθέτηση εμπρός φαναριού για τις χώρες στις οποίες απευθύνονται τα εν λόγω μοντέλα. Αυτό ίσως έχει αποτέλεσμα τo θάμπωμα άλλως χρηστών του δρόμου.


*Οι ανακλήσεις αφορούν την Ευρωπαϊκή αγορά και πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν έχει αναφερθεί ακόμη κάποιο κρούσμα στη χώρα μας.