MotoGP – Ο Smith λέει ότι η KTM τα πάει καλύτερα από ότι περίμενε

Η εργοστασιακή ομάδα της KTM έχει συλλέξει βαθμούς σε τρεις από τους πέντε πρώτους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος MotoGP, με τον Bradley Smith να αναφέρει ότι αυτό δεν είναι κάτι που περίμενε.

Ο συναγωνισμός των Grand Prix είναι διαρκώς αυξανόμενος, με τα εργοστάσια να γίνονται έξι για το 2017 και τις δορυφορικές ομάδες να δείχνουν πολύ δυνατές. Έχοντας αυτό στο μυαλό του, ο Smith πίστευε ότι θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο στον Αυστριακό κατασκευαστή έως ότου αρχίσει να μαζεύει βαθμούς.

Οι πρώτοι βαθμοί των ‘πορτοκαλί’ ήρθε μόλις στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, με τον Pol Espargaro να ολοκληρώνει στην 14η θέση και τον Βρετανό teammate του να ολοκληρώνει μια θέση πίσω του.

Οι επόμενοι βαθμοί για την KTM ήρθαν από τον Smith στην Jerez (14ος), ενώ στο πρόσφατο GP του Le Mans, το δίδυμο της ομάδας κατέκτησε μια 12η και μια 13η θέση. Το σημαντικότερο για τους Αυστριακούς όμως ήταν ότι στη Γαλλία έδειξαν ότι η ταχύτητά τους στον ένα γύρο έχει αυξηθεί σημαντικά, με τον ρυθμό αγώνα να χρήζει βελτίωσης.

«Πίστευα ότι θα χρειαζόταν λίγο περισσότερο ώστε να αντιληφθούμε κάποια πράγματα,» ξεκίνησε να λέει ο Smith φανερά έκπληκτος για την βελτίωση που είχε η RC16 από την πρώτη φορά που την οδήγησε.

«Είναι πολύ ανταγωνιστική κατηγορία φέτος. Όλες οι δορυφορικές μοτοσυκλέτες που υπάρχουν εκεί έξω κάνουν καταπληκτική δουλειά. Βλέπουμε τον Zarco στην κορυφή, ακόμα και τον Petrucci και τον Redding στο Le Mans, τον Folger.

«Όλες αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι πολύ ανταγωνιστικές φέτος. Το να ερχόμαστε εδώ και να είμαστε όσο κοντά είμαστε (τώρα), νομίζω ότι ήδη δείχνει καλή ταχύτητα

KTM MotoGP Le Mans 2017
Οι αναβάτες της KTM τα πήγαν καλύτερα από ποτέ στο Γαλλικό GP

Στη συνέχεια ο Βρετανός αναφέρθηκε και στην αξιοπιστία της φετινής μοτοσυκλέτας, αναφέροντάς της ως ένα από τα δυνατά σημεία της.

«Κάνουν πολύ καλή δουλειά. Αυτή τη στιγμή η αξιοπιστία είναι ένα από τα δυνατά σημεία της μοτοσυκλέτας. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε εκεί έξω σε κάθε διαδικασία, σε κάθε αγώνα και τερματίζουμε αυτή τη στιγμή,  για όσο αυτό συνεχιστεί.»

Με το δίδυμο των αναβατών της KTM να περνά απ’ ευθείας στο Q2 ενός Grand Prix στο Le Mans, η RC16 φάνηκε ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά και οι οδηγοί της μπορούν και την εκμεταλλεύονται αποτελεσματικότερα.

Όμως ο ρυθμός αγώνα των Espargaro-Smith δεν ήταν το ίδιο καλός την Κυριακή το μεσημέρι, με τους δύο αναβάτες να χάνουν κάποιες θέσεις στον τερματισμό σε σχέση με αυτές που ξεκίνησαν.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε πως να διαχεριστούμε αυτόν (τον νέο) κινητήρα με τα ηλεκτρονικά,» ανέφερε ο Espargaro. «Κερδίζουμε εμπειρία και, ειδικά στον ένα γύρο, είμαστε πιο ανταγωνιστικοί από πριν, όμως είμαστε ακόμη αδύναμοι ότι πέφτει η απόδοση του (πίσω) ελαστικού.

«Χάνουμε κάπως στο στρίψιμο και χάνουμε το αρχικό μας κράτημα. Ανακαλύψαμε ότι η μοτοσυκλέτα απλά κουνιέται, βγαίνει εκτός γραμμής και αυτό την επηρεάζει πολύ και είναι χάσιμο χρόνο και χάσιμο ενέργειας. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα με τον κινητήρα, τώρα πρέπει να κάνουμε το ίδιο με το πλαίσιο γιατί το έχουμε ανάγκη.

«Το γεγονός ότι είμαστε μπροστά από κάποιες δορυφορικές Ducati, κάποιες δορυφορικές Honda, τις Aprilia κατά τη διάρκεια κάποιων διαδικασιών σε συχνή βάση, είναι καλό