Moto2 Misano – Race – Ο Aegerter νικητής στην Ελβετική μονομαχία με τον Luthi

Ο αγώνας της Moto2 στο San Marino είδε δύο Ελβετούς να μάχονται για τη νίκη, καθώς μόνο ο Fransesco Bagnaia κατάφερε να διασώσει την τιμή των Ιταλών (4ος). Έτσι η νίκη πήγε στον Aegerter, με τον Luthi να μένει ελάχιστα πίσω του και τον Syahrin να κατακτά το δεύτερο βάθρο της καριέρας του.

Η εκκίνηση του αγώνα είδε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Franco Morbidelli να αναλαμβάνει τα ηνία αμέσως, με τον poleman Pasini να κάνει μια άσχημη αρχή η οποία κατέληξε με πτώση μόλις στον δεύτερο γύρο.

Ως τότε βρισκόταν στην 3η θέση πίσω από τους Morbidelli και Aegerter, ενώ από την 6η θέση είχε πτώση στον ίδιο γύρο και ο Lorenzo Baldassari.

Έναν γύρο μετά ακόμη ένας Ιταλός τέθηκε εκτός αγώνα, με τον Morbidelli να χάνει το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας του στην είσοδο της στροφής Quercia. Ο αναβάτης της Marc VDS είχε ‘χτίσει’ ως τότε μια σημαντική διαφορά της τάξεως των 2.4sec από τον 2ο Aegerter.

Με τον Morbidelli να βάζει τον εαυτό του σε ‘μπελάδες’ για τον φετινό Τίτλο, ο Ελβετός πήρε την πρωτοπορία του αγώνα μπροστά από το γκρουπ των Oliveira, Luthi και Nakagami.

Οι τρεις αναβάτες είχαν μεγάλη διαφορά από τον Aegerter, όμως, ο Luthi βλέποντας τον Morbidelli να βγαίνει εκτός αγώνα, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την κατάσταση ανεβάζοντας ρυθμούς.

Αφού ξεμπέρδεψε με τους άλλους δύο, ο Ελβετός άρχισε να καταδιώκει τον συμπατριώτη του στην κορυφή, θέλοντας να κάνει τη μάχη της κορυφής υπόθεση για δύο.

Ταυτόχρονα όμως μαζί του ανέβαινε και ο Hafizh Syahrin, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις πτώσεις των Oliveira και Nakagami μπροστά του και διατηρώντας εξαιρετικό ρυθμό στο βρεγμένο οδόστρωμα του Misano, πλησίαζε συνεχώς του δύο Ελβετούς μπροστά του.

Παρ’ όλο που έφτασε αρκετά κοντά στους πρώτους δύο όμως, ο Syahrin δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει για κάτι καλύτερο, με τον Luthi να είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον Aegerter.

Ο Luthi όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει για λίγα μόλις μέτρα την πρωτοπορία στον αγώνα, εκμεταλλευόμενος ένα μικρό λάθος του αναβάτη της Kiefer, με τον τελευταίο να επανέρχεται σύντομα παίρνοντας εκ νέου την 1η θέση.

Τελικά οι δύο Ελβετοί τερμάτισαν σε σχηματισμό, με τον Aegerter να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στην κατηγορία (πρώτη νίκη της Suter έναντι της Kalex μετά τη Valencia του 2014) και τον Luthi να είναι ο κερδισμένος της ημέρας μιας και πλησίασε τον Morbidelli μόλις στους 9 βαθμούς.

Μια σπουδαία 3η θέση κατέκτησε ο Syahrin, ενώ αυτό ήταν το πρώτο βάθρο για τον 23χρονο αναβάτη εκτός Μαλαισίας. Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Bagnaia ως η πρώτη Ιταλική συμμετοχή, με τον Brad Binder να πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση, τερματίζοντας στην 5η θέση.

Ο Νοτιοαφρικανός βρίσκει σιγά – σιγά τα πατήματά του στην κατηγορία, ενώ σήμερα στάθηκε και λίγο τυχερός, καθώς ο Corsi που οδηγούσε μπροστά του ως και δύο στροφές πριν το τέλος, σημείωσε πτώση.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Cortese, Quartararo, Corsi, Pawi και Raffin, σε έναν αγώνα που είδαμε συνολικά 22 πτώσεις.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto2 Misano Race Results 2017 - BT
Moto2 Misano Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results 2017

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας εδώ.