Ducati Scrambler ‘Jab Launcher’ – Για χάρη ενός Ducatisti

Σας έχει τύχει ποτέ να κοιτάζετε επίμονα μια μοτοσυκλέτα και να σας έρχεται στο μυαλό μια άλλη; Έτσι κι εμείς ‘πάθαμε πλάκα’ με μία dark custom δημιουργία της Rough Crafts, η οποία ελάχιστα θυμίζει τη βάση από την οποία άρχισε το project. Και το όνομα αυτής; «Jab Launcher» (εκτοξευτής απότομων χτυπημάτων).

Η Ducati Scrambler επιβεβαιώνει την customizing θέση της εταιρείας, η οποία έγινε ο ‘καμβάς’ για να δημιουργήσουν οι καλλιτέχνες του βελτιωτικού οίκου Rough Crafts, δημιουργώντας μια μοτοσυκλέτα σε μαύρο κυρίως χρώμα. Σκοπός τους; Η ικανοποίηση και ευχαρίστηση ενός λάτρη των Ducati.

Η αρχική μοτοσυκλέτα ήταν μια Scrambler Icon του 2016, η οποία ελάφρυνε αρκετά χάρη στη εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτινων μερών. Σειρά είχαν η νέα ελαφρύτερη και αποδοτικότερη εξάτμιση αγωνιστικού τύπου της SC, τα μαρσπιέ επίσης αγωνιστικού τύπου, ενώ αφαιρέθηκαν διάφορα πλαστικά προστατευτικά του κινητήρα, αφήνοντας μεγαλύτερα μέρη του σε κοινή θέα.

Επιπρόσθετα τοποθετήθηκαν ανθρακονημάτινες ζάντες της BST και μονόμπρατσο ψαλίδι στο πίσω μέρος από Monster 1100. Το πίσω αμορτισέρ είναι ειδικά κατασκευασμένο από την Gears Racing, καθώς το νέο μονόμπρατσο ψαλίδι ήταν 40mm μακρύτερο από το εργοστασιακό της Scrambler.

Το σύστημα πέδησης της μοτοσυκλέτας αναβαθμίστηκε με την προσθήκη ενός ακόμα δίσκου σε σχέση με το απλό Icon, ενώ οι δαγκάνες είναι της Beringer.

Η σέλα και το κάλυμμά της δίνουν ένα extra ‘touch’ στην όλη δημιουργία, η οποία προορίζεται αυστηρά για απόλαυση χωρίς συνεπιβάτη. Την θέση του τιμονιού πήραν αγωνιστικά clip on’s με τιμονόπλακα της CNC Racing, στην οποία εδράζεται ένα πηρούνι από Panigale 1199. Πλέον – και έπειτα από αυτές τις αλλαγές – η μοτοσυκλέτα εντάσσεται στην κατηγορία των Café racer.

Το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του ‘Jab Launcher’ είναι ο Winston Yeh, ο οποίος δήλωσε:

«Η δημιουργία ήταν για έναν πολύ καλό φίλο που του άρεσαν πάντα οι Ducati και οι αγωνιστικού τύπου street μοτοσυκλέτες.

«Κάτι σαν την Panigale είναι υπερβολή για αυτόν, καθώς δε βλέπει τον εαυτό του να μπαίνει σε πίστες, έτσι όταν παρουσιάστηκε η Ducati Scramler αμέσως μου είπε πως είναι η καλύτερη βάση για την cafe racer μηχανή του.

«Το σχέδιο ήταν απλό. Να φτιάξουμε την μηχανή ελαφρύτερη, με πιο καθαρές επιφάνειες και ‘σκληρότερη’».

Η LCD οθόνη της μοτοσυκλέτας δε στηρίζεται κλασικά στο τιμόνι και εγκαταστάθηκε μετά δυσκολίας – όπως ανέφερε ο Winston Yeh – στο ντεπόζιτο, ενώ τοποθετήθηκε και νέο φίλτρο αέρα έτσι ώστε ο κινητήρας της Ducati να ‘αναπνέει’ καλύτερα.

Το σίγουρο είναι πως η οδήγηση της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας δε θα έχει καμία σχέση με την εργοστασιακή Scrambler και πως ο ιδιοκτήτης της θα την κατευχαριστηθεί, ενώ αναμφισβήτητα θα ‘μαγνητίζει’ τα βλέμματα των περαστικών με τη μοναδική Scrambler του.

Πηγή: motorcyclenews.com