Παρουσίαση – Kawasaki Ninja H2 Carbon

Ο υπετροφοδοτούμενος ‘δαίμονας’ της Kawasaki επιστρέφει φέτος με μια περιορισμένη έκδοση, με μικρές αναβαθμίσεις που φέρνουν τη μοτοσυκλέτα ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην αγωνιστική έκδοση H2R.

Ξεκινώντας από αυτά που ΔΕΝ άλλαξαν, να πούμε ότι ο κινητήρας των 997cc, το πλαίσιο τύπου ‘trellis’ και γενικότερα η βάση της μοτοσυκλέτας, παρέμειναν ίδια. Όμως, η Ninja H2 Carbon διαθέτει πλέον ένα αμορτισέρ της Öhlins στο πίσω μέρος της, το γνωστό TTX.

Τα 22 κλικ της συμπίεσης και της επαναφοράς έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού αναβάτη, με τους ανθρώπους της Kawasaki να αναφέρουν καλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, μεγαλύτερη άνεση και υποστήριξη.

Ταμπελάκι με αύξων αριθμό

Πέρα από την σημαντική προσθήκη της νέας ανάρτησης, ανανεωμένος είναι και ο πίνακας οργάνων της μοτοσυκλέτας. Πλέον, μπορείς να βλέπεις τις μοίρες κλίσης κατά το πλάγιασμα σε πραγματικό χρόνο, ενώ σου δείχνει και τη μέγιστη κλίση μετά από κάθε βόλτα.

Τώρα, ποιος θα φτάσει στον προορισμό του κοιτώντας την οθόνη του για το πόση κλίση έχει πάρει είναι άλλη κουβέντα και ελπίζουμε οι χρήστες να αρκεστούν στην ένδειξη της μέγιστης κλίσης ΜΕΤΑ την βόλτα τους.

Τα εξαιρετικά ηλεκτρονικά ‘καλούδια’ της Ninja H2 Carbon έρχονται να εμπλουτιστούν με μια μονάδα 6 αξόνων της Bosch, η οποία ‘γεφυρώνει’ όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της μοτοσυκλέτας. Επιπρόσθετα, το Cornering ABS κάνει την εμφάνισή του.

Αλλαγές παρατηρούνται στην εξάτμιση για το 2017, η οποία τώρα περνάει τις προδιαγραφές Euro4. Αν βέβαια η απλή δεν σου αρκεί, η Kawasaki σου δίνει την επιλογή της Acrapovic, η οποία είναι ελαφρύτερη, ομορφότερη, προσφέροντας παράλληλα καλύτερη απόδοση.

Όσο για την προσθήκη ‘Carbon’ στην ονομασία της μοτοσυκλέτας, αυτό οφείλεται στο ‘μούτρο’ της, το οποίο είναι κατασκευασμένο από το ομώνυμο υλικό. Αυτό το ξεχωρίζει από την βασική έκδοση, μοιάζοντας ακόμη περισσότερο με την H2R.

Λεπτομέρεια και ανθρακόνημα δημιουργούν αυτό το αποτέλεσμα

Ένα ακόμη στοιχείο που θυμίζει την ‘R’ είναι ο χρωματισμός της μοτοσυκλέτας, ο οποίος είναι πλέον σε ίδια απόχρωση αλλά matte.

Θα κατασκευαστούν μόλις 120 τεμάχια και για να νιώθεις ακόμη πιο ξεχωριστός, θα έχει ‘ταμπελάκι’ με αύξων αριθμό πάνω σε αυτό που υποδηλώνει ότι ο κινητήρας είναι υπερτροφοδοτούμενος.

Τέλος, η τιμή δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, όμως υπολογίζεται κοντά στις 27.000€.

Αφήστε μια απάντηση