Παρουσίαση – KTM Freeride 250 F 2018

Η KTM προχώρησε στην παρουσίαση της ολοκαίνουργιας Freeride 250 F, μιας μοτοσυκλέτας που ‘ακροβατεί’ ανάμεσα στις κατηγορίες trial και enduro με σκοπό την μέγιστη οδηγική απόλαυση του αναβάτη της ακόμα και στις πιο κακοτράχηλες διαδρομές.

Η μοτοσυκλέτα των Αυστριακών συνοδεύεται από τις λέξεις ‘fun'(απόλαυση) και bike (μοτοσυκλέτα), δίνοντάς μας να καταλάβουμε εξ’ αρχής το λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε. Την απόλυτη διασκέδαση σε δύο τροχούς. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της δημιουργίας ολόκληρης της σειράς Freeride μοτοσυκλετών, την οποία πρωτοείδαμε το 2012.

Αρχικά, η νέα Freeride 250 F φέρει έναν καινούργιο, μονοκύλινδρο, τετράχρονο κινητήρα, με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, ο οποίος σύμφωνα με την KTM συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των δίχρονων και των τετράχρονων κινητήρων που είχαμε δει σε παλαιότερες εκδόσεις Freeride.

KTM FREERIDE 250 F 2018
Η νέα KTM Freeride 250 F του 2018

Η ροπή του κινητήρα προσφέρεται από χαμηλές στροφές, ενώ, το σύνολο – λόγω του μειωμένου βάρους (μόλις 99kg) και της συγκέντρωσης των μαζών προς το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας – παρέχει βελτιωμένη ισορροπία και έλεγχο κατά την οδήγηση.

Πέραν του κινητήρα, η Freeride 250 F του 2018 διαθέτει και νέο πλαίσιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και αλουμίνιο. Αλλαγές συναντούμε και στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας, όπου έχει τοποθετηθεί νέα μάσκα και φτερό. Το ανανεωμένο look της δημιουργίας των Αυστριακών συμπληρώνουν τα νέα γραφικά που τοποθετήθηκαν στα πλαστικά μέρη.

Τέλος, αυτή η έκδοση θα διατίθεται με το εμπρός πηρούνι Xplor 43mm της WP, ενώ στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ένα αμορτισέρ PDP Xplor της ίδιας εταιρείας.