Παρουσίαση – Ducati Scrambler Desert Sled

Η Ducati ενισχύει την σειρά των Scrambler με την Desert Sled (το έλκηθρο της ερήμου). Μια μοτοσυκλέτα με ρετρό στυλ, που αποκλειστικό στόχο έχει την διασκέδαση και την οδηγική απόλαυση.

Οι Scrambler ξεκίνησαν από πολύ παλιά και δεν ήταν τίποτε άλλο από μοτοσυκλέτες δρόμου, από τις οποίες αφαιρούσαν οτιδήποτε περιττό για να γίνουν ελαφριές και τους έβαζαν ελαστικά χώματος. Ήταν βασικά ο προπομπός των motocross.  

Την δεκαετία του 60 και 70 οι Scrambler ήταν πολύ δημοφιλείς, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και οι σημερινές Scrambler μοτοσυκλέτες βασίζονται σε αυτές. Έχουν παρόμοια όψη και στυλ. Η Ducati κάνει ένα βήμα πιο πάνω από τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας την Desert Sled η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την Urban Enduro. Η Desert Sled οπωσδήποτε δεν είναι motocross, αλλά μια μοτοσυκλέτα ικανή για παιχνίδια και διασκέδαση στις Αμερικάνικες ερήμους, όπως δείχνει η διαφήμιση της Ducati, αλλά και σε οποιοδήποτε εκτός δρόμου μέρος.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, ξεκινώντας από τον κινητήρα, είναι Δεσμοδρομικός, αερόψυκτος, δικύλινδρος (LTwin), 803cc και αποδίδει 75 ίππους στις 8250 στροφές. Η ροπή είναι 68Nm (50lbft) στις 5750 στροφές.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα και είναι ενισχυμένο εν σχέση με τις άλλες Ducati Scrambler, ώστε να αντέχει στις εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Στις αναρτήσεις, μπροστά έχει ανάποδο πιρούνι USB 46mm πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ πίσω έχει ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ Kayaba.

Στα φρένα, μπροστά έχει μονό δίσκο 330mm με ακτινικά τοποθετημένη τετραπίστονη δαγκάνα. Πίσω υπάρχει δίσκος 245mm με μονοπίστονη πλευστή δαγκάνα. Το ABS είναι στον βασικό εξοπλισμό.

Το ατσάλινο ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 13.5 λίτρων, ενώ το βάρος της είναι 207 κιλά γεμάτη. Το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 860mm.

Οι ζάντες αλουμινίου είναι ακτινωτές και φοράνε ελαστικά off road Pirelli Scorpion Rally STR 120/70 R 19 μπροστά και 170/60 R 17 πίσω.

Ο πίνακας οργάνων είναι LCD και ο στρογγυλός προβολέας προστατεύεται με γρίλλια, ενώ τα φώτα είναι LED. Κάτω από την σέλα υπάρχει θύρα USB για φόρτιση των συσκευών σας. Υπάρχει επίσης προστατευτική ποδιά του κινητήρα και ψηλό φτερό.

Αν λοιπόν θέλετε μια μοτοσυκλέτα για εκτός δρόμου διασκέδαση με το στυλ και το πνεύμα από την δεκαετία του 60 και εβδομήντα, τότε η Ducati Scrambler Desert Sled είναι η μοτοσυκλέτα για σας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση