Concept – BMW R1600C

Η R1600C δεν είναι ένα πραγματικό μοντέλο της BMW. Ίσως δεν είναι καν στα επόμενα σχέδια των Βαυαρών. Είναι όμως μια ιδέα (concept) της Wunderlich, της εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή αξεσουάρ για τις μοτοσυκλέτες της BMW. Και με μια πρώτη ματιά, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα!

Το concept της Wunderlich είναι μοναδικό, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε κυβισμό. Η Γερμανική εταιρεία αξεσουάρ μπήκε στον κόπο να σχεδιάσει μια μοτοσυκλέτα, η οποία ομολογουμένως λείπει από την γκάμα της BMW. Μια power cruiser μεγάλου κυβισμού και υψηλής απόδοσης, άμεση ανταγωνίστρια της Ducati XDiavel αλλά και της εμβληματικής Yamaha VMax που δυστυχώς σταμάτησε να παράγεται.

Η BMW διέθετε παλαιότερα μια cruiser μοτοσυκλέτα στην γκάμα της, όμως η όχι και ιδιαίτερα όμορφη R1200C σταμάτησε να παράγεται το 2005. Έκτοτε, οι Βαυαροί, έχουν μείνει χωρίς εκπρόσωπο στην κατηγορία. Η επιστροφή της cruiser μοτοσυκλέτας της BMW χρειάζεται σύμφωνα με την Wunderlich, όμως, αν είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει σωστά.

Τι έχουν λοιπόν στο μυαλό τους; Αρχικά, αναβαθμισμένο κινητήρα 1600cc (εννοείται boxer), ώστε να μπορεί να τα ‘βάλει’ με τον σύγχρονο ανταγωνισμό. Εν συνεχεία, ένα φουτουριστικό σχέδιο. Η μοτοσυκλέτα πρέπει όχι μόνο να δείχνει ‘φρέσκια’, αλλά σαν όχημα που ήρθε από το μέλλον.

Επιπρόσθετα, δεν θα πρέπει να θυμίζει σε τίποτα την προκάτοχό της. Δώδεκα χρόνια είναι πολλά, οι μοτοσυκλέτες έχουν αλλάξει αρκετά από το 2005, έτσι το concept της Wunderlich θα πρέπει να είναι διαφορετικό.

Για αυτό και η τελική μετάδοση κίνησης έχει έρθει στα αριστερά, ενώ στα δεξιά ο πίσω τροχός είναι ολόκληρος σε κοινή ‘θέα’, μαζί με τις επίσης αλλαγμένες εξατμίσεις.

Η τελική μετάδοση, η θέση των εξατμίσεων αλλά και ο κυβισμός της R1600C, ‘μαρτυρούν’ ότι στη Wunderlich θέλουν την K1600 ως ‘δότη’ μερών για τη νέα power cruiser της BMW.

Τέλος, θα πρέπει να διαθέτει μπόλικες καινοτόμες ιδέες, όπως για παράδειγμα το σύστημα που απεικονίζεται για το σελάκι του συνοδηγού.

Πάντως, και για να μην νομίζετε ότι αυτή η μοτοσυκλέτα βρίσκεται μόνο στη ‘σφαίρα της φαντασίας’ της γνωστής εταιρείας αξεσουάρ, οι ίδιοι – και δεδομένων των σχέσεων που έχουν με το εργοστάσιο της BMW – αποκάλυψαν πρόσφατα σε ένα δελτίο τύπου:

«Ένα μοντέλο βρίσκεται στον ‘αέρα’ εδώ και καιρό, το οποίο για πολλούς έχει ενσωματώσει το Αμερικάνικο στυλ οδήγησης μιας BMW και το οποίο οι φίλοι και αυτοί εκ των έσω περιμένουν καιρό: Την διάδοχο της BMW R1200C

Τι να πούμε, αυτοί θα ξέρουν καλύτερα. Η BMW πάντως δεν έχει ανακοινώσει κάτι. Το σίγουρο είναι ένα· αν η R1600C δεν είναι στα σχέδιά τους, θα πρέπει να μπει, καθώς εκτός του ότι θα γεμίσει ένα κενό στην γκάμα της, η ιδέα της Wunderlich είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.