Ανάκληση σε 10.000 clip-ons από την Renthal

Η Βρετανική εταιρεία αξεσουάρ μοτοσυκλέτας Renthal προχώρησε στην ανάκληση 10.000 clip-ons, η οποία αφορά τα εικονιζόμενα Gen 1 και Gen 2 εξαρτήματα. 

Πολλές φορές, οι ‘κακές’ παρτίδες μπορούν να επηρεάσουν κάθε είδους εταιρεία, είτε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε, όμως ευτυχώς υπάρχουν οι ανακλήσεις και τα πράγματα μπορούν να επανέλθουν (εν μέρει) στην τάξη.

Σε ανάκληση προχώρησε και η Renthal, η οποία εντόπισε πρόβλημα στο αλουμίνιο με το οποίο και κατασκευάζει τα clip-ons. Το ελάττωμα μπορεί να προκαλέσει ράγισμα και ως εκ τούτου το σπάσιμο των clip-ons, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει απώλεια του ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα, το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των clip-ons μπορεί να υποβληθεί σε ρωγμές λόγω διάβρωσης, όταν υφίσταται «ταυτόχρονη επίδραση μηχανικών τάσεων εφελκυσμού και όταν βρίσκεται σε συνθήκες επιθετικά διαβρωτικού περιβάλλοντος».

Ως τώρα έχουν πωληθεί 10.000 τέτοια εξαρτήματα ανά τον κόσμο, με τα μισά από αυτά να έχουν διοχετευθεί στην Βρετανική αγορά. 22 εξ’ αυτών έχουν αναφερθεί ότι παρουσίασαν πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τραυματισμοί.

Η Renthal ζητά από τους αναβάτες που χρησιμοποιούν τα εξαρτήματα Gen 1 και Gen 2 να σταματήσουν να οδηγούν τις μοτοσυκλέτες τους και να επιστρέψουν τα clip-ons στην εταιρεία για δωρεάν αντικατάσταση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα clip-ons που αφορά η ανάκληση μπορούν να βρεθούν στο επίσημο site της Renthal, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν μια διαδικτυακή φόρμα ώστε να διευθετηθεί η αντικατάσταση των προβληματικών εξαρτημάτων.