BMW R nineT Urban G/S από την Wunderlich

Τα τελευταία χρόνια η Βαυαρική εταιρεία ρίχνει ματιές στο παρελθόν για να προχωρήσει στο μέλλον.

Η σειρά R nineT διαθέτει μοντέλα όπως το pure, scrambler, racer και urban, απείρου κάλους.

Η εταιρεία Wunderlich αποφάσισε να μετατρέψει μια R nineT Urban σε μια μοτοσυκλέτα με περισσότερες χωμάτινες καταβολές. Άλλωστε, η R nineT Urban G/S στην εργοστασιακή της μορφή, θυμίζει έντονα εκείνη την πρώτη G/S (R80) που πρωτοπαρουσιάσθηκε το 1980, έτσι η βάση για μια περισσότερο adventure μοτοσυκλέτα υπήρχε.

Η Γερμανική Wunderlich εξοπλίζει την Urban με διάφορα αξεσουάρ έτσι ώστε η διάσημη πλέον μοτοσυκλέτα να αλλάξει προσανατολισμό όσον αφορά την οδήγηση της. Όπως και οι περισσότερες εταιρίες, έτσι και η BMW έφτιαξε μια μοτοσυκλέτα που θεωρητικά – και όπως λέει και το όνομα της αλλά και η εμφάνιση της – διαθέτει δυνατότητες χρήσης εκτός δρόμου, στην πραγματικότητα όμως, το στήσιμο της και τα ελαστικά της την περιορίζουν σε χρήση κυρίως σε ασφάλτινα terrain ή τουλάχιστον καλά πατημένων χωματόδρομων.

Το όνομα της πλέον θα είναι Wunderlich’s G/S Scrambler και θα έχει αναρτήσεις με μεγαλύτερη διαδρομή κατά 70mm σε σχέση με την απλή έκδοση της BMW, crash bars, χούφτες, υποδοχές για αποσκευές, οθόνη αλλά και μινιμαλιστικά σχεδιασμένο φτερό ως ουρά στο οποίο εδράζεται το πίσω φωτιστικό σώμα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μια τέτοια μοτοσυκλέτα θα πατά με πολύ μεγαλύτερη άνεση στο χώμα και οι ιδιοκτήτες τους θα βρίσκονται με ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους.