Moto2 Silverstone – Race – Ο Nakagami τη νίκη, ο Pasini τις εντυπώσεις

Ο Takaaki Nakagami κατάφερε να φτάσει στη νίκη του σημερινού αγώνα στη Moto2, με τον Mattia Pasini να τον πλησιάζει στα τελευταία στάδια του αγώνα, μη μπορώντας ωστόσο να τον απειλήσει για τη νίκη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Franco Morbidelli, που μεγάλωσε ακόμη λίγο τη βαθμολογική του διαφορά από τον Thomas Luthi.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ήταν οι δύο Marc VDS των Marquez και Morbidelli οι μοτοσυκλέτες που έφυγαν μπροστά. Ο poleman Pasini από την πλευρά του, έχοντας κάνει πολύ άσχημη εκκίνηση, υποχώρησε στην 5η θέση.

Ο Marquez οδήγησε τον αγώνα ως και τον έβδομο γύρο, με τον Morbidelli να είναι στον τροχό του και να του επιτίθεται επιτυχημένα στον ίδιο γύρο. Ο Marquez πέρασε εκ νέου στην κορυφή δύο γύρους μετά, με τον Ισπανό όμως να χάνει  τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του στη Στροφή Village.

Ο μικρός αδελφός του Marc έπεσε από γλύστρημα του εμπρός τροχού της μοτοσυκλέτας του, έχοντας δείξει προηγουμένως σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ότι πιέζει οριακά για να μείνει στην κορυφή.

Ο Morbidelli τότε ανέλαβε τα ηνία της κούρσας, όμως ο Nakagami τον πλησίασε ταχύτατα και τον προσπέρασε μόλις έναν γύρο μετά. Πιο πίσω οι Pasini και Luthi έδιναν τη δική τους μάχη για την 3η θέση, σύντομα όμως ο Ιταλός ξέφυγε από τον Ελβετό και ρίχτηκε στο κυνήγι της 2ης θέσης.

Λίγους γύρους μετά, ο Pasini έφτασε και αυτός με τη σειρά του τον μοναδικό πλέον αναβάτη της Marc VDS, τον οποίο και δεν δυσκολεύτηκε να περάσει. Ο Morbidelli από την πλευρά του ήξερε ότι δεν είχε το ρυθμό ώστε να αντεπιτεθεί στον συμπατριώτη του, παραχωρώντας αμαχητί τη θέση του.

Ο Pasini, αφού πέρασε τον Morbidelli, επιτέθηκε με όλες του τις δυνάμεις για να φτάσει τον Nakagami στην κορυφή, όμως, παρ’ όλο που τον πλησίαζε με ταχύτητα και σαφώς ταχύτερο ρυθμό, δεν είχε τελικά το χρόνο ώστε να πλησιάσει αρκετά για να επιτεθεί.

Έτσι, ο Ιάπωνας έφτασε στη δεύτερη νίκη του στη Moto2, λίγους μήνες πριν την μεταπήδησή του στη μεγάλη κατηγορία και το MotoGP. Ο Luthi έμεινε στην 4η θέση, χάνοντας μόλις τρεις βαθμούς για το πρωτάθλημα σε σχέση με τον Morbidelli που συμπλήρωσε το βάθρο.

Πολύ καλή ήταν η ημέρα για την Sky VR46 Team, καθώς ο Francesco Bagnaia και ο Stefano Manzi ολοκλήρωσαν στις θέσεις 5 και 7. Για τον Manzi αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει ως τώρα στη Moto2, τερματίζοντας πίσω από έναν ακόμη Ιταλό, τον Simone Corsi.

Ο Miguel Oliveira ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 8η θέση, καθώς, ενώ αρχικά έδινε μάχες για την 4η, ένα στιγμιαίο πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων της KTM του τον ‘έριξε’ εκτός δεκάδας. Αυτή συμπληρώθηκε από τους Binder και Aegerter.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto2 Silverstone Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results
Moto2 Silverstone Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results