Προς πώληση μια συλλεκτική Ducati 900SS

Στις μέρες μας ακούμε για supersport μοτοσυκλέτες και το μυαλό μας πάει αμέσως σε CBR, R1, GSX-R, Ninja, S1000RR κ.ά.. Το 1975, με το όνομα ‘SuperSport’ (SS), η Ducati παρουσίασε την 900 κυβικών εκατοστών μοτοσυκλέτα της, με σκοπό να καταφέρει να ανταγωνιστεί τους Ιάπωνες κατασκευαστές.

Η θρυλική Ιταλική εταιρεία επανασχεδίασε τον L-twin κινητήρα του 750GT (και της 750 Super Sport) φτιάχνοντας τον με πιο ‘τετράγωνες’ διαστάσεις, δημιουργώντας έτσι τη βάση για την άυξηση του κυβισμού της μοτοσυκλέτας στα 860 κυβικά εκατοστά.

Στην αρχή ο κινητήρας τοποθετήθηκε στην 860 GT, μια περισσότερο τουριστικού τύπου μοτοσυκλέτα, η οποία έγινε ευρύτερα δεκτή από τους λάτρεις των Μπολονέζικων μοτοσυκλετών. Στην συνέχεια, η Ducati δημιούργησε την SuperSport, την οποία και ονόμασε 900SS.

Οι πρώτες 900SS διέθεταν λεβιέ ταχυτήτων στη δεξιά πλευρά, ενώ για την εκκίνηση της χρησιμοποιούταν η μανιβέλα. Με τα χρόνια έγιναν κάποιες τροποποιήσεις, με πιο ‘ήσυχες’ εξατμίσεις, αλλαγή στη θέση του λεβιέ των ταχυτήτων, άλλα φρένα και μαρσπιέ, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν και αλουμινένιοι τροχοί.

Αλλαγές υπήρξαν και στο πολύ όμορφο, μακρόστενο τεπόζιτο της μοτοσυκλέτας, ενώ χάρην της Βρετανικής αγοράς η 900SS βάφτηκε και στην γοητευτική διχρωμία μαύρου και χρυσού.

Η εικονιζόμενη μοτοσυκλέτα ανακατασκευάστηκε το 2015 και έχει διανύσει μόλις 17.066 μίλια, ενώ η τιμή της ανέρχεται στα 37.500$ (€31.379). Ο πωλητής πάντως δέχεται και προσφορές, μήπως ήρθε η ώρα να καταθέσετε τη δική σας;

Εμείς στο BikersTime ελπίζουμε και ευχόμαστε να πέσει σε καλά χέρια που θα την απολαμβάνουν και θα την φροντίζουν όπως πρέπει.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα θα βρείτε εδώ.