MotoGP 2017 – Θα γίνει χαμός! (Part 2)

Στο πρώτο μέρος του άρθρου μας, είδαμε τους αναβάτες που μας εντυπωσίασαν στις δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα, σε Βαλένθια και Χερέθ. Αυτή τη φορά, ήρθε η ώρα να δούμε ποιοι απογοήτευσαν αλλά και ποιοι περιμένουν εναγωνίως το επόμενο τεστ του MotoGP, ώστε να δουν την πλήρη δυναμική της μοτοσυκλέτας τους.
Marc Marquez #93 – Valencia Test

Πρώτο στη σημερινή μας «λίστα», φιγουράρει το όνομα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Marc Marquez. Ο Ισπανός, 4ος την πρώτη ημέρα στη Βαλένθια και 2ος την επομένη, αποχώρησε από την πίστα του Cheste έχοντας μεν καλά πλασσαρίσματα, μαζί όμως με μια κάποια ανησυχία.

Ο 23χρονος αναβάτης θεωρεί πως τα προβλήματα που ταλάνιζαν την RC213V παραμένουν και στη νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων, σε αρκετά μικρότερο βαθμό όμως. Η Honda εμπνέει περισσότερη σιγουριά τώρα στον Marquez, από ότι η αντίστοιχη στις αρχές του 2016. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του, αφού όπως ανέφερε «φέτος η βάση μας είναι καλύτερη».

Valentino Rossi #46 – Valencia Test

Συνέχεια έχουμε με τον Valentino Rossi. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας, δεν ενθουσιάστηκε με την μοτοσυκλέτα «υβρίδιο» του 2016 – 2017, τουλάχιστον στο τεστ της Βαλένθια. Ο Ιταλός ήταν στην 2η θέση την πρώτη ημέρα, καταλήγοντας όμως στην 7η στο τέλος των δοκιμών.

Ο Rossi, αρκετά ανήσυχος για την πορεία εξέλιξης που ακολουθούσε η Μ1 για το 2017, περίμενε το ιδιωτικό τεστ της Yamaha στη Μαλαισία πως και πως, ώστε να σχηματίσει μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα για την νέα του μοτοσυκλέτα.

Ευτυχώς για τον ίδιο και τους εκατομμύρια φίλους του ανά τον κόσμο, ο Rossi δήλωνε μετά το τέλος των δοκιμών στη Sepang ότι «η νέα Μ1 έχει περισσότερες δυνατότητες». Πάντως, ο Ιταλός, το τελευταίο διάστημα μιλάει περισσότερο για τον νέο του teammate, Maverick Vinales, παρά για το οτιδήποτε άλλο, ενώ φαίνεται να προετοιμάζεται για μία ακόμη λυσσαλέα, «ενδοοικογενειακή» μάχη στην πίστα.

Dani Pedrosa #26 – Valencia Test

Ο Dani Pedrosa, θα βρίσκεται για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά στα box της Repsol Honda, δείχνοντας όμως ότι μάλλον, και φέτος, δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον Marquez. Ο 31χρονος, ξεκίνησε με μια 10η θέση στις δοκιμές του Cheste, τελειώνοντας βελτιωμένος στην 5η.

Όμως, η διαφορά του από τον Marquez ήταν και πάλι μεγάλη, ενώ ο βραχύσωμος Dani λέει από πέρυσι κιόλας ότι η μοτοσυκλέτα «χτίζεται» γύρω από τον teammate του. Αυτό δεν είναι και τόσο άδικο, αν μάλιστα αναλογιστούμε τι προσφέρει ο καθένας από τους δύο στην ομάδα του. Ο Ισπανός δείχνει πως κάτι του λείπει, με επικρατέστερο σενάριο στα μάτια μας να είναι το κίνητρο.

Pol Espargaro #44 – Valencia Test

Σειρά έχει το δίδυμο της ΚΤΜ, Bradley Smith και Pol Espargaro. Και καλά ο Pol, το πάλεψε περισσότερο και μείωσε τη διαφορά της Αυστριακής ομάδας από την κορυφή στα περίπου 2 δευτερόλεπτα. Ο Smith όμως; Εντάξει, είναι κατανοητό, όλα είναι καινούργια γύρω του και ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο από τον Espargaro για να δείξει τις δυνατότητές του.

Η διαφορά μεταξύ αυτού και του teammate του ήταν αρκετά μεγάλη, με τους δύο όμως να δηλώνουν ευχαριστημένοι τόσο από τη μοτοσυκλέτα όσο και από το πως κύλησε το πρόγραμμα εξέλιξής της.

Jack Miller #43 – Jerez Test

Τέλος,  κάπως «αδιάφορα» κινήθηκαν στο τεστ της Βαλένθια οι Miller και Rabat της Marc VDS Honda. Ο Miller, ξεκινά φέτος την 3η του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, τη στιγμή που ο Rabat θα εκκινήσει την 2η του.

Στο τεστ της Βαλένθια όμως, κινήθηκαν στα περσινά τους επίπεδα, χωρίς να δείξουν κάποια βελτίωση. Την Τρίτη, πρώτη ημέρα του τεστ, ολοκλήρωσαν στην 11η και 18η θέση, ενώ την Τετάρτη βρέθηκαν στις θέσεις 12 και 18.

Ο Miller είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα πράγματα για το HRC στη Χερέθ, μιας και οι Marquez – Pedrosa απουσίαζαν. Τα πράγματα πήγαν καλύτερα για τον Αυστραλό όσο αφορά την αίσθηση της μοτοσυκλέτας, από άποψης θέσης όμως, ήταν αρκετά πίσω και πάλι (10ος).

Τα πράγματα στις δοκιμές πήγαν για άλλους καλά, για κάποιους εξαιρετικά και για μερικούς μέτρια. Όμως, η εξέλιξη συνεχίζεται στα εργοστάσια των κατασκευαστών και σίγουρα κάποια δεδομένα θα αλλάξουν αρκετά σε σχέση με αυτά που είδαμε ως τώρα.

Εν αναμονή λοιπόν των δοκιμών στη Μαλαισία στα τέλη Ιανουαρίου, το επόμενο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε θα είναι οι rookies! Μείνετε συντονισμένοι!

Αφήστε μια απάντηση