MotoGP Losail Test – 3η Ημέρα – Ο Vinales απόλυτος κυρίαρχος των χρόνων (+vid)

Οι δοκιμές του Κατάρ ολοκληρώθηκαν, με τον Maverick Vinales να σημειώνει το τέσσερα στα τέσσερα, φεύγοντας και από την πίστα της Doha με τον απόλυτο χρόνο. Επανέκαμψε σε σχέση με χθες ο Dovizioso, μεγάλη βελτίωση και για Pedrosa.

Όπως και χθες, οι δοκιμές ξεκίνησαν στις 4 η ώρα και ολοκληρώθηκαν στις 11, με τους αναβάτες να περιμένουν να πέσει πρώτα ο ήλιος για να βγουν στην πίστα.

Στα πρώτα στάδια των δοκιμών ήταν ο Jorge Lorenzo αυτός που προηγήθηκε, με τον Vinales να τον περνά δύο ώρες πριν το τέλος με χρόνο 1.54.330. Ο χρόνος του αναβάτη της Yamaha ήταν ο ταχύτερος όλου του τριημέρου, θέτοντας τον για ακόμη μια φορά επικεφαλή στην κατάταξη των χρόνων.

Λίγο μετά η 2η θέση ανήκε στον Andrea Dovizioso, με τον Ιταλό να ανακάμπτει εντυπωσιακά από χθες όπου και βρέθηκε στην 13η θέση. Το τελευταίο μισάωρο ήταν η σειρά του Dani Pedrosa να εκτοπίσει τον Lorenzo από τη θέση του, με τον Ισπανό αναβάτη της Honda να σημειώνει χρόνο με 1.54.469.

Έτσι ο Lorenzo ολοκλήρωσε τις δοκιμές στην 4η θέση μόλις 0.189sec από την κορυφή, ενώ σήμερα δοκίμασε και το fairing που είχε στη διάθεσή του εχθες ο Andrea Dovizioso. Ακόμη δύο Ducati βρέθηκαν πίσω από τον Lorenzo, με τους Alvaro Bautista και Scott Redding να κλείνουν την πρώτη εξάδα.

Στην 7η θέση βρέθηκε σήμερα ο Jonas Folger συνεχίζοντας τις καλές του εμφανίσεις, αφήνοντας πίσω του τους Cal Crutchlow, Johann Zarco και Marc Marquez. Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε τρεις πτώσεις, ενώ δοκίμασε και ένα νέου τύπου fairing για την RC213V του.

Μια θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε ο Valentino Rossi, ο οποίος υποχώρησε αρκετά σε σχέση με χθες, μένοντας 0.855sec μακριά από τον teammate του. 12ος ήταν ο Andrea Iannone, σε μια ημέρα όπου είχε πτώση όπως και ο Alvaro Bautista νωρίτερα.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Αφήστε μια απάντηση