MotoGP – Η KTM θα πρέπει να είναι υπερήφανη για την πρώτη της χρονιά

Η KTM διανύει την πρώτη της χρονιά στο MotoGP και ο Pol Espargaro πιστεύει ότι η ‘πορτοκαλί’ ομάδα θα πρέπει να είναι πραγματικά υπερήφανη για ότι έχει καταφέρει να κάνει έως τώρα.

Το 2017 έγινε η χρονιά που η Αυστριακή εταιρία έκανε ντεμπούτο στα μεγάλα σαλόνια των Grand Prix, ενώ τώρα, με το κλείσιμο του πρώτου μισού της χρονιάς, μπορούμε να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό της έως τώρα πορείας της.

Οι μοτοσυκλέτες της KTM έχουν συλλέξει βαθμούς σε 5 αγώνες από τους 9 που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, με τον καλύτερο τερματισμό της RC16 να έρχεται με την 11η θέση του Pol Espargaro στο Assen. Αυτοί οι τερματισμοί φέρνουν την KTM στην τελευταία θέση της κατάταξης των ομάδων, 12 βαθμούς πίσω από την εργοστασιακή ομάδα της Aprilia.

Τι πιστεύει όμως ο Pol Espargaro για την χρονιά της ομάδας του έως τώρα; «Σίγουρα, είχαμε κάποιες κακές και κάποιες καλές στιγμές, όμως αυτό είναι φυσιολογικό με ένα project όπως αυτό, όπου ξεκινήσαμε από το μηδέν

«Τερματίσαμε σε αυτή τη θέση μετά από μόνο μισή χρονιά. Γνωρίζουμε πως να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα και ακόμη μόλις που ξεκινήσαμε. Είναι η αρχή αυτού του project και πρέπει να είμαστε πραγματικά υπερήφανοι με ότι κάνουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και πρέπει να βελτιώσουμε και τη μοτοσυκλέτα λίγο ακόμη.»

Ερωτηθείς πόσο έχει αλλάξει η RC16 σε σχέση με την πρώτη φορά που την οδήγησε στη Βαλένθια στα τέλη της περασμένης περιόδου, ο Espargaro απάντησε: «Απλά κοιτάζοντας και δουλεύοντας, η μοτοσυκλέτα είναι πολύ διαφορετική.

Holidays? Nop… Testing day ??✊? In the meantime… #kneedown #elbowdown MotoGP #GermanGP

Posted by Pol Espargaró on Wednesday, July 5, 2017

«Είναι πολύ διαφορετική στην οδήγηση από ότι στη Βαλένθια, για την επισκευή της από τους μηχανικούς, για το σετάρισμα των ηλεκτρονικών. Αν συνεχίσουμε με αυτή την πρόοδο, ως τον αγώνα της Βαλένθια θα είναι μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα

«Ελπίζω ότι αν η πρόοδος συνεχιστεί έτσι, θα μπορούμε να μαχόμαστε ως τότε για την πρώτη δεκάδα σε κάποιους αγώνες

Ενώ οι αναβάτες των Grand Prix έχουν εκκινήσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι Espargaro, Smith, αλλά και ο οδηγός εξέλιξης της KTM, Mika Kallio, πραγματοποιούν χθες και σήμερα ένα διήμερο τεστ στην πίστα της Aragon.

Ο Smith αναφέρει ότι η βελτίωση του στριψίματος της RC16 θα είναι ο κύριος στόχος για αυτές τις δοκιμές. «Νομίζω ότι και οι τρεις αναβάτες δουλεύουν στο στρίψιμο και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι χρειαζόμαστε από τη μοτοσυκλέτα ώστε να είμαστε σε θέση να το κάνουμε,» ανέφερε ο Βρετανός.

«Και για τους τρεις αναβάτες η κύρια προτεραιότητα είναι να βρούμε περισσότερη πρόσφυση και αυτός θα παραμείνει ο κύριος στόχος μας για τις δοκιμές της Aragon, να βρούμε κάτι ελαφρώς δυνατότερο για το δεύτερο μέρος (της χρονιάς)».

Τέλος, ο Smith αναφέρθηκε όπως και ο teammate του στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς, αναφέροντας: «Σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος (με τη χρονιά έως τώρα), αν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε να μαχόμαστε για αποτελέσματα (όπως του Sachsenring) εβδομάδα με την εβδομάδα στο δεύτερο μέρος, θα ήταν κάτι το εξαιρετικό.»