MotoGP – Ο Nakagami στην LCR Honda, ο Luthi στην Marc VDS;

Μετά την επισημοποίηση του Franco Morbidelli στη σέλα της Honda RC213V της Marc VDS για το 2018, σειρά είχε η υπογραφή του Takaaki Nakagami, ο οποίος θα αποτελέσει τη δεύτερη συμμετοχή για την ομάδα LCR Honda. Τώρα, φαίνεται πως ακόμη ένας αναβάτης της Moto2 οδεύει προς τη μεγάλη κατηγορία, καθώς ο Thomas Luthi φημολογείται ότι θα συμμετέχει με τη Marc VDS στο MotoGP για το 2018.

Η υπογραφή του Takaaki Nakagami στο πλευρό του Cal Crutchlow

Ο Nakagami, στα 25 του χρόνια και έπειτα από έξι χρονιές στη Moto2, πήρε τελικά το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία των Grand Prix. Με τον Cal Crutchlow να υπογράφει εργοστασιακό συμβόλαιο με την Honda, ο Lucio Cecchinello είχε τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμη έναν αναβάτη στο line-up του για το 2018.

Και ο Ιταλός διευθυντής της ομάδας δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, υπογράφοντας με τον Nakagami για τη νέα χρονιά. Άλλωστε η Honda ήθελε πάντα να έχει έναν Ιάπωνα να οδηγεί τη μοτοσυκλέτα της στο MotoGP, ενώ θα γίνει ο πρώτος αναβάτης από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που θα αγωνιστεί μια ολόκληρη χρονιά στην κατηγορία, μετά τον Hiroshi Aoyama και το 2014.

«Από όταν οδηγούσα μικρές μοτοσυκλέτες και ήμουν τεσσάρων ετών, πάντα στόχευα στο να αγωνιστώ με τους καλύτερους του κόσμου,» ξεκίνησε να λέει ο Nakagami. «Αυτή η ευκαιρία έγινε πραγματική χάρη σε όλους τους υποστηρικτές και φίλους μου.»

Η ‘ευκαιρία’ που αναφέρεται ο Nakagami ήρθε έπειτα από την υποστήριξη της Honda αλλά και της Dorna, με τις δύο πλευρές να θέλουν να ενδυναμώσουν την Ιαπωνική αντιπροσώπευση και σε επίπεδο αναβατών.

Ο Luthi πιο κοντά από ποτέ στο MotoGP 

Ο Ελβετός Thomas Luthi έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί του χρόνου στο MotoGP, ως teammate του αναβάτη με τον οποίο συναγωνίζεται για τον φετινό Τίτλο της Moto2· τον Franco Morbidelli. Ο Ιταλός έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την Βέλγικη ομάδα, τη στιγμή που ο Luthi φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσει για το ‘μεγάλο άλμα’.

Ο 30χρονος αναβάτης διεκδικεί τη θέση της δεύτερης Honda της Marc VDS από τους Sam Lowes και Stefan Bradl, των οποίων τα πενιχρά αποτελέσματα σε MotoGP και WSBK δεν δείχνουν ικανά να τους δώσουν τη πολυπόθητη θέση στη σέλα της μοτοσυκλέτας.

Αντίθετα με τους άλλους δύο, ο Luthi μάχεται τα τελευταία χρόνια για το πρωτάθλημα της Moto2, τερματίζοντας στη 2η θέση το 2016, ενώ φέτος, βρίσκεται μόλις 26 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Ο Ελβετός βρίσκεται στα Grand Prix από το 2002, κερδίζοντας αρχικά τον Τίτλο των 125cc τη χρονιά 2005. Από το 2007 και έπειτα αγωνίζεται στη μεσαία κατηγορία, λαμβάνοντας μέρος τόσο στα δίχρονα 250cc, όσο και στην τετράχρονη εποχή της Moto2.