Η Motorini MT125RRi θέλει μια θέση στην καρδιά των νεαρών αναβατών

Η Motorini είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει scooter και μικρές μοτοσυκλέτες ως 125cc, προσφέροντας Ιταλική φινέτσα με χαμηλό κόστος. Το ίδιο κάνει και με την νέα MT125RRi, μια μικρή supersport με τιμή για… όλους!

Η κατηγορία των supersport 125 περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες αιχμηρές, με εντυπωσιακό στυλ και κάμποσο όγκο, με τις τιμές τους όμως στις περισσότερες περιπτώσεις να φαντάζουν απαγορευτικές για τους περισσότερους νεαρούς αναβάτες.

Μοτοσυκλέτες όπως η Aprilia RS125 κοστίζουν σχεδόν €5000, ενώ η αντίστοιχη πρόταση της Yamaha με την R125 ανέρχεται κοντά στις €4500. Ακόμη και η μοτοσυκλέτα της Rieju (RS3), κοστίζει σχεδόν €3800.

Μιλάμε λοιπόν για χρήματα τα οποία δεν είναι εύκολο να βρεθούν σε μια οικογένεια της σημερινής εποχής, με τα τόσα οικονομικά προβλήματα που περιορίζουν τα ‘θέλω’ μας. Κάπως έτσι, οι 125 με το αγωνιστικό πνεύμα παραμένουν συνήθως ένα άπιαστο όνειρο για τους σημερινούς δεκαεξάρηδες.

Motorini MT125RRi
Η Motorini MT125RRi σε χρωματικούς συνδυασμούς αλά… Yamaha

Και κάπου εκεί, έρχεται η Motorini. Κατασκεύασε μια μοτοσυκλέτα με όμορφη εμφάνιση, LED φανάρια για την οδήγηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και φιμέ ζελατίνα για την κάλυψη από τον αέρα. Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει προνοήσει, δημιουργώντας μια ολόκληρη σειρά αξεσουάρ που τονίζει ακόμη περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Τα ελαστικά της MT125RRi έχουν αρκετό φάρδος (το πίσω ελαστικό είναι 140), το εμπρός πηρούνι είναι USD 30mm, ενώ ένα από τα highlight της μοτοσυκλέτας, είναι το ύψος της σέλας. 770mm είναι ικανά να φιλοξενήσουν ακόμη και τους πιο μικρόσωμους και νεαρούς αναβάτες, ενώ καθιστά και μια σπορ εναλλακτική λύση και για το ασθενές φύλο.

Η μοτοσυκλέτα υστερεί κάπως σε τεχνολογία όσο αφορά τον κινητήρα, καθώς η αερόψυκτη επιλογή των 125cc αποδίδει 9hp – αρκετή διαφορά σε σχέση με τους 15hp που διαθέτει ο περισσότερος ανταγωνισμός. Παρ’ όλα αυτά ο κινητήρας της Motorini διαθέτει ηλεκτρονικό ψεκασμό.

Όσο αφορά τα φρένα, η εταιρεία χρησιμοποιεί σύστημα συνδυασμένης πέδησης, όμως δεν υπάρχει ABS. Αυτό το γεγονός καθιστά τη μοτοσυκλέτα μη συμβατή με τις προδιαγραφές Euro4, έτσι η πώλησή της περιορίζεται ως τώρα στην Βρετανική αγορά.

Όμως, με μια τιμή στην Αγγλία της τάξεως των £2199 (€2382), είναι πολύ πιθανό να τη δούμε σύντομα συμβατή και με τις αυτές τις προδιαγραφές. Άλλωστε, η τιμή της είναι σχεδόν η μισή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οπότε γιατί να μην κάνει το μεγάλο βήμα η εταιρεία;

Ένα είναι σίγουρο· η Ευρωπαϊκή αγορά θα το τιμήσει δεόντος.

Motorini MT125RRi