WSBK Magny-Cours – Race 1 – Τους ‘τελείωσε’ με Τίτλο ο Rea!

Ο Jonathan Rea πέτυχε μια άνετη νίκη στο βρεγμένο Magny-Cours, φθάνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο στην κατάκτηση του τρίτου Παγκόσμιου Τίτλου του στο WSBK. 16sec πίσω από τον Βορειοϊρλανδό έδωσαν τη δική τους μάχη οι Melandri και Sykes, με τους δύο αναβάτες να συμπληρώνουν το βάθρο με αυτή τη σειρά.

Οι αναβάτες του WSBK παρατάχθηκαν στην Γαλλική πίστα με βρόχινα ελαστικά, καθώς η βροχή που έπεσε σήμερα το πρωί ήταν αρκετή ώστε να μουσκέψει για τα καλά το οδόστρωμα. Παρ’ όλα αυτά, η βροχή σταμάτησε πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Ο Rea είχε δείξει τις διαθέσεις του από νωρίς, κατακτώντας την superpole στις κατατακτήριες δοκιμές. Ήξερε ότι με μια νίκη στο Α’ Σκέλος του Magny-Cours θα στεφόταν για τρίτη συνεχή φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής και με αυτό στο νου, οδήγησε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήσει περιθώρια στους αντιπάλους του.

Έκανε μια τρομερή εκκίνηση και με το κλείσιμο του πρώτου γύρου βρισκόταν ήδη 2.4sec μπροστά από τους Davies και Sykes, που έδιναν τη δική τους μάχη για τη 2η θέση. Η διαφορά μεταξύ του Rea και των δύο αντιπάλων του έφτασε σύντομα τα 5sec,  ενώ στον έκτο γύρο είχε ξεπεράσει τα 10sec.

Ο ρυθμός του πρωταθλητή ήταν απαράμιλλος και κανείς δεν έδειχνε ικανός να τον αποτρέψει από τα πρόωρα πανηγύρια της φετινής κατάκτησης του πρωταθλήματος. Με τον Rea να είναι άπιαστος, το ενδιαφέρον εστιάσθηκε στους Sykes και Davies, με τον τελευταίο να χάνει σημαντικό έδαφος μετά τα πρώτα στάδια του αγώνα.

Ο Ουαλός αναβάτης της Ducati έχασε απότομα το ρυθμό του, βρισκόμενος πολύ σύντομα εκτός διεκδίκησης του βάθρου. Την αντίθετη πορεία ακολουθούσε ο teammate του, Marco Melandri, ο οποίος ενώ εκκινούσε από την 12η θέση, είχε φτάσει στα μισά του αγώνα στην 3η.

Η διαφορά του από τον 2ο Sykes ήταν σε εκείνο το σημείο σχεδόν 10sec, όμως ο πεισματάρης Ιταλός είχε δυνατό ρυθμό και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να φτάσει στην πίσω ρόδα του Βρετανού. Και τα κατάφερε, πλησιάζοντας την ουρά της ZX-10RR για μια μάχη στους τελευταίους δύο γύρους του αγώνα.

Η πρώτη απόπειρα του Melandri ώστε να περάσει στη 2η θέση ήταν αποτυχημένη, με τον αναβάτη της Ducati να έρχεται σε επαφή με τη μοτοσυκλέτα του Sykes. Στον τελευταίο γύρο προσπάθησε και πάλι και αυτή τη φορά τα κατάφερε, παρ’ όλο που ο Sykes προσπάθησε να απαντήσει.

Έτσι, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την άνετη νίκη του Rea και τους Melandri-Sykes να συμπληρώνουν το βάθρο, πάνω από 16sec πίσω του. Αυτή ήταν η 50η νίκη του Rea στα WSBK, με τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να πλησιάζει στις εννέα τον κάτοχο του ρεκόρ, Carl Fogarty.

Πίσω από τους αναβάτες του βάθρου ολοκλήρωσε ο Leon Camier, συνεχίζοντας τις πολύ δυνατές εμφανίσεις πάνω στην MV Agusta του. Στην 5η θέση βρέθηκε ο Alex Lowes, με τον Eugene Laverty να τερματίζει 6ος. Τη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Mercado, Giugliano, van der Mark (σημείωσε πτώση) και Davies.

Τέλος να πούμε ότι ο Rea έγινε και ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που κατορθώνει να πάρει τρεις συνεχόμενες φορές τον Τίτλο του WSBK, ξεπερνώντας ονόματα όπως αυτά των Fogarty, Bayliss, Merkel και Polen.

Με αυτό τον τρόπο ο 30χρονος αναβάτης έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του θεσμού, ‘επιβεβαιώνοντας’ τις φοβίες της διοργανώτριας αρχής περί κυριαρχίας του Rea στην κατηγορία.

*Έκτακτο: Ο Stefan Bradl της Honda θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της χρονιάς, ενώ τη θέση του στη σέλα της Red Bull CBR1000RR θα πάρει πιθανότατα ο Giugliano που τον αντικατέστηκε και σήμερα.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του Α’ Σκέλους:

WSBK Magny-Cours 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Race 1 Results
WSBK Magny-Cours 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Race 1 Results