Leon Camier – WSBK – Week 34

Ο Leon Stuart Camier είναι ένας αναβάτης με πολύ ταλέντο και γεμάτη καριέρα. Για αυτή την εβδομάδα και έπειτα από το πολύ καλό τριήμερο που είχε στο Γύρο του Lausitzring για το WSBK, κατακτά για πρώτη φορά τον τίτλο μας ‘Biker Of The Week’.

Ο Leon Camier έχει αγωνιστεί στα Grand Prix (125cc, MotoGP), στα Βρετανικά πρωταθλήματα SSP και SBK, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK – όπου αγωνίζεται ως σήμερα.

Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται με τα χρώματα της αναγεννημένης MV Agusta, ενώ την αρχή στην Ιταλική ομάδα πραγματοποίησε στα μισά του 2014. Ο Βρετανός αναβάτης έχει φτάσει πολλές φορές κοντά στο βάθρο, δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη σαμπάνια των πανηγυρισμών.

Φέτος η χρονιά του είναι περίεργη και δεν καταφέρνει να έχει πάντοτε απροβλημάτιστα αγωνιστικά τριήμερα. Όταν όλα κυλούν ομαλά όμως, ο Camier δείχνει την δυναμική του.

Το ίδιο έκανε και στον τελευταίο Γύρο του WSBK στο Lausitzring, όπου με μία 4η και μία 5η θέση στα Σκέλη του Σαββάτου και της Κυριακής, κατόρθωσε να εδραιωθεί στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με τον ίδιο να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο το podium, αυτός φαίνεται πως είναι ο διακαής πόθος του αναβάτη αλλά και της ομάδας.