Η Harley-Davidson μετατρέπει μια Street Rod σε βολίδα αγώνων Dragster!

Όταν μιλάμε για Dragster, γνωρίζουμε καλά ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που προϋποθέτει μεγάλη προετοιμασία, η οποία χρειάζεται να αποδώσει για λίγα και μόνο δευτερόλεπτα. Όταν όμως αναλαμβάνει την ‘δουλειά’ ένα εργοστάσιο όπως η Harley-Davidson, τότε τα αποτελέσματα είναι δεδομένα.

Η Αμερικάνικη εταιρία από το Milwaukee του Wisconsin παρουσίασε φέτος την νέα 750cc Street Rod, τώρα όμως θέλησε να την μετατρέψει σε ένα ‘όπλο’ ταχύτητας για το Αμερικάνικο πρωτάθλημα NHRA.

Οι δύο μοτοσυκλέτες που ετοιμάστηκαν σε συνεργασία με την ομάδα Screamin’ Eagle/Vance & Hines, έχουν ως αναβάτες τους τον Andrew Hines και τον Eddie Krawiec. Η κατηγορία που λαμβάνουν μέρος είναι η Pro Stock Motorcycles, η οποία επιτρέπει τη συμμετοχή μοντέλων παραγωγής με πολλές όμως τροποποιήσεις.

Harley Davidson Screamin' Eagle Vance And Hines Street Rod 2017
Η νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson εν δράση

Η ομάδα εξέλιξης πίσω από τη μοτοσυκλέτα εκτός από τις μεγάλες μετατροπές που έχει κάνει στον κινητήρα για καλύτερη απόδοση, έχει τροποποιήσει κατάλληλα και το αεροδυναμικό περίβλημα της Street Rod, ενώ έχει κατασκευάσει και ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο σχεδιασμένο για την περίσταση.

«Η παρουσίαση της νέας Street Rod ήταν η τέλεια ευκαιρία για να δώσουμε στις πρωταθλήτριες μοτοσυκλέτες μας dragster νέα ‘κόκκαλα’,» ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας Harley-Davidson Screamin’ Eagle/Vance & Hines, Matt Hines.

«Χρησιμοποιήσαμε το CAD και άλλα ψηφιακά εργαλεία ώστε να σχεδιάσουμε ένα νέο πλαίσιο το οποίο ελαχιστοποιεί το βάρος, ενώ παράλληλα αυξάνει τη δύναμη και την ακαμψία. 

«Οι δοκιμές στην πίστα επιβεβαίωσαν ότι οι νέες μοτοσυκλέτες είναι είναι πολύ αεροδυναμικές και οι αυτές οι νέες μοτοσυκλέτες τρέχουν όσο καλά δείχνουν μέσα στο όμορφο νέο σώμα τους