Παρουσίαση – Suzuki RM-Z 450 2018

Η Suzuki αποκάλυψε τη νέα μεγάλη motocross μοτοσυκλέτα της για το 2018, με την RM-Z 450 να διαθέτει ολοκαίνουργιο πλαίσιο, αναβαθμισμένο κινητήρα και ανανεωμένα ηλεκτρονικά για την φετινή χρονιά.

Όπως είχατε διαβάσει πρώτοι μέσα από τις γραμμές του BikersTime.com, η νέα Ιαπωνική μοτοσυκλέτα έκανε το ντεμπούτο της στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP στα χέρια του Kevin Strijbos.

Τότε είχαμε εντοπίσει τις διαφορές στο πλαίσιο και το υποπλαίσιο της νέας RM-Z 450, ενώ η μοτοσυκλέτα παραγωγής έχει διαφοροποιήσεις και στο ψαλίδι.

Το πλαίσιο είναι ολοκαίνουργιο και εξοικονομεί 700gr από το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας, τη στιγμή που το νέο ψαλίδι εξοικονομεί άλλα 100gr. Εκτός από το βάρος, οι αλλαγές έχουν στόχο και την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, με την Suzuki να αναφέρει βελτιωμένες επιδόσεις στις στροφές, τη σταθερότητα αλλά και την απορρόφηση των κραδασμών.

Παρά το γεγονός ότι οι Ιάπωνες ισχυρίζονται μείωση του βάρους σε ορισμένα μέρη, το τελικό νούμερο που ανακοινώνουν είναι το ίδιο με αυτό της περσινής χρονιάς (112kg).

Αλλαγών συνέχεια παρατηρούμε και στις αναρτήσεις, με το εμπρός πηρούνι αέρα να δίνει τη θέση του σε ένα πιο κλασσικό – με λάδι και ελατήρια – μπροστινό σύστημα της Showa. Στο πίσω μέρος συναντούμε το κορυφαίο – κατά πολλούς – αμορτισέρ Balance Free της ίδιας εταιρίας.

Suzuki RM-Z 450 motocross 2018
Η Suzuki RM-Z 450 του 2018 από μια άλλη όψη. Προσέξτε τις διαφορές στο πλαίσιο και το ψαλίδι σε σχέση με το μοντέλο του 2017

Περνώντας στον κινητήρα, παρατηρούμε ότι στόχος της Suzuki για την RM-Z 450 του 2018 ήταν η αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή. Επιπρόσθετα, στόχος της εταιρίας ήταν και η βελτίωση της απόδοσης στις χαμηλές/μεσαίες στροφές, αλλά και η καλύτερη απόκριση του γκαζιού.

Για την βελτίωση των εκκινήσεων η Suzuki επιστράτευσε το τελευταίο σύστημά της για τον σκοπό αυτό, το οποίο ρυθμίζει την δύναμη και την ροπή τόσο ώστε να σου δώσει την καλύτερη αναλογία δύναμης και πρόσφυσης για την μάχη ως την πρώτη στροφή της πίστας.

Ακόμη, η εταιρία του Hamamatsu διαθέτει και δύο επιλογές οδήγησης στους νέους αναβάτες της μοτοσυκλέτας της, με την ‘Α’ να είναι σχεδιασμένη για πιο γλυστερές συνθήκες και την ‘Β’ για συνθήκες όπου το κράτημα είναι αυξημένο.

Τέλος, η νέα RM-Z 450 φέρει και μια νέα έκδοση ελέγχου της πρόσφυσης. Σε αντίθεση με αυτά που χρησιμοποιούνται για τις μοτοσυκλέτες δρόμου – όπου επεμβαίνουν βάση του γλυστρήματος του πίσω τροχού, ο σύστημα της Suzuki καταγράφει αρκετές παραμέτρους όπως τη θέση του γκαζιού, την ταχύτητα του κινητήρα και τη σχέση κιβωτίου ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση.

Η νέα motocross της Suzuki αναμένεται στις Ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες το Φθινόπωρο, με την τιμή της να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη. Όσο για τις χρωματικές επιλογές; Μία και μοναδική. Κιτρινάκι, όπως τα ξέρετε…

Δείτε το video παρουσίασης με αναβάτη τον 15 φορές πρωταθλητή AMA MX και SX, Ricky Carmichael!