Η Kawasaki έτοιμη να επαναφέρει το στυλ της θρυλικής Z1;

Σύμφωνα με το Ιαπωνικό περιοδικό AutoBy, η Kawasaki ετοιμάζει μια ολοκαίνουργια, ρετρό μοτοσυκλέτα, η οποία θα αποπνέει το στυλ της θρυλικής Z1 της δεκαετίας του 1970. Το όνομα αυτής; Πιθανολογείται το ‘Z900RS’!

Δεν είναι μυστικό ότι η παγκόσμια αγορά μοτοσυκλέτας έχει τάσεις… ρετρό τα τελευταία χρόνια, με τις μεγάλες κατασκευάστριες εταιρίες να θέλουν να επαναφέρουν το στυλ και την ομορφιά από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Τώρα η Kawasaki – βλέποντας μάλιστα και την αύξηση του ανταγωνισμού στην κατηγορία – θέλει να κατασκευάσει μια νέα μοτοσυκλέτα βασισμένη στην ολοκαίνουργια Z900. Όλα αυτά σύμφωνα πάντα με το Ιαπωνικό περιοδικό, το οποίο όμως φαίνεται να έχει βάση για τις φήμες που διαδίδει.

Εξ’ άλλου, η ίδια η Kawasaki είχε κατοχυρώσει την ονομασία Z900RS λίγους μήνες πριν, έτσι η αποκάλυψη μιας νέας ρετρό μοτοσυκλέτας ακόμη και στην φετινή EICMA, φαντάζει σχεδόν βέβαιη. Μην ξεχνάμε μάλιστα ότι πρόσφατα η εταιρία σταμάτησε την παραγωγή της μοναδικής ρετρό μοτοσυκλέτας που διέθετε στην γκάμα της, την W800.

Όσο για τη φωτογραφία που διέρρευσε το περιοδικό, βλέπουμε μια μοτοσυκλέτα η οποία αναμένεται να ενθουσιάσει με το look της τους φίλους της ‘πράσινης’ εταιρίας αλλά και τους λάτρεις του κλασσικού στυλ.

Μάλιστα, για ακόμη περισσότερη έμφαση στο ρετρό look, βλέπουμε και ψεύτικες ψύκτρες στους κυλίνδρους του υδρόψυκτου κινητήρα της Z900.

Αν η τιμή της Z900RS διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα ή κοντά στην τιμή της Z900 (περίπου στις €9.500), η επιτυχία της στις παγκόσμιες αγορές μπορεί να θεωρείτε βέβαιη.