Rally Dakar 2018 Ημέρα 5&6 – Η δράση μεταφέρεται στην Βολιβία. Ο Barreda επιστρέφει στη διεκδίκηση της νίκης

Το Rally Dakar είναι ήδη στην Βολιβία και στην πρωτεύουσα La Paz. Παρασκευή 12/1/2018 είναι ημέρα ξεκούρασης για τους πρωταγωνιστές και ευκαιρία να συνηθίσουν το υψόμετρο. Επικεφαλής είναι πλέον ο Kevin Benavides με τη Honda του, ενώ μια θέση υποχώρησε ο Adrien Van Beveren της Yamaha (2ος).
10/1/2018 Stage 5 San Juan de Marcona – Arequipa

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.
Την πέμπτη μέρα (Stage 5) η διαδρομή συνεχίστηκε στην έρημο του Περού από το San Juan De Marcona στην Arequipa. Μια διαδρομή 774 χλμ. Ο Joan Barreda ήταν σε εξαιρετική μέρα και οδήγησε την Honda στην δεύτερη νίκη του.

Μια νίκη που τον έφερε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και τον ξαναέβαλε στο παιγνίδι του τίτλου. Δεύτερος τερμάτισε ο Αυστριακός οδηγός της ΚΤΜ, Matthias Walkner, ενώ ο πρωτοπόρος της γενικής βαθμολογίας και οδηγός της Yamaha, Adrien Van Beveren, τερμάτισε 5ος.

Μια θέση που μπορεί να τον κράτησε στην κορυφή, ο ίδιος όμως πλεόν νιώθει πολύ κοντά του τον Αργεντινό οδηγό της Honda, Kevin Benavides, που τερμάτισε 3ος. Ο Αργεντινός οδηγά από την αρχή σταθερά και τερματίζει στις πρώτες θέσεις, θέτοντας υποψηφιότητα για τον τίτλο.

Δείτε τι έγινε την πέμπτη ημέρα στο βίντεο που ακολουθεί

11/1/2018 Stage 6 Arequipa – La Paz

Την έκτη μέρα (Stage 6), η διαδρομή των 760 χλμ. ξεκίνησε από την πόλη Arequipa και κατέληξε στην πόλη La Paz. Το Rally μεταφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο από το Περού στην Βολιβία. Το σκηνικό πλέον αλλάζει. Την έρημο και την ζέστη του Περού διαδέχεται το κρύο, η βροχή και το υψόμετρο που σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε τα 4722 μέτρα.

Το Rally φεύγει από την άμμο και αποκτά ταχύτητα. Ο οδηγός της ΚΤΜ Antoine Meo εκμεταλλεύεται αυτό το στοιχείο και τερματίζει στην κορυφή. Στη 2η θέση ο πάντα σταθερός Benavides της Honda, του οποίου η συνέπεια τον θέτει στην κορυφή της κατάξης.

Τελείωσε λοιπόν το πρώτο σκέλος που έγινε κυρίως στην έρημο του Περού και αναμένουμε την συνέχεια με αρκετό ενδιαφέρον. Μέχρι τώρα είδαμε αρκετές ανατροπές οι οποίες φαίνεται ότι θα συνεχιστούν.

Δείτε τι έγινε την έκτη ημέρα στο βίντεο που ακολουθεί

Αναλυτικότερα η κατάταξη μετά τις έξι πρώτες ειδικές διαδρομές:

Rally Dakar 2018 Αποτελέσματα 3ης και 4ης Ημέρας – Rally Dakar 2018 Day 3 – 4 Results
Rally Dakar 2018 Αποτελέσματα 5ης και 6ης Ημέρας – Rally Dakar 2018 Day 5 – 6 Results

*Το Rally Dakar συνεχίζεται σήμερα με σημείο εκκίνησης τη La Paz και προορισμό το Uyuni.