AMA SX 450 & 250 – Atlanta – Dungey και Osborne στην κορυφή

Ο 8ος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος φιλοξενήθηκε στο Georgia Dome της Atlanta, με τον Ryan Dungey να πετυχαίνει μια σημαντική νίκη στα 450cc και τον Osborne να παίρνει αυτό που του ανήκε από τον προηγούμενο αγώνα στα 250cc.

Δυνατό θέαμα και μάχες, ένα δύσκολο αμμώδες section και σκληρά προσπεράσματα συνέθεσαν το σκηνικό των δύο μεγάλων τελικών το βράδυ του Σαββάτου.

Δύο μεγάλα comeback είχαμε και σε κάθε μια από τις δύο κατηγορίες, με τους Eli Tomac και Joey Savatgy να έχουν άσχημες εκκινήσεις, ανακάμπτοντας όμως αρκετά ως το τέλος του αγώνα.

450cc – Κέρδισε ο Dungey, άργησε ο Tomac

Ο Ryan Dungey έφτασε στη 2η φετινή του νίκη

Ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος ξεκίνησε άψογα τις υποχρεώσεις του στην Atlanta, κερδίζοντας το πρώτο Heat μπροστά από τους Chad Reed, Brock Tickle και Cole Seely.

Το επόμενο Heat βρήκε τον Blake Baggett να σημειώνει μια άνετη πρωτιά, με τους Joshua Grant, Marvin Musquin και Justin Bogle να περνούν απ’ ευθείας στον τελικό. Ο Eli Tomac δυσκολεύτηκε, ολοκληρώνοντας μόλις 8ος.

Ο τελικός ξεκίνησε με τον Dungey να παίρνει το holeshot και να ακολουθείται από τους Mike Alessi και Blake Baggett. O Eli Tomac έκανε μια ακόμη τραγική εκκίνηση μένοντας πολύ πίσω, αφήνοντας τον Dungey στην κορυφή να διαχειρίζεται τον αγώνα.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο 34χρονος Chad Reed σκαρφαλώνοντας ως και την 5η θέση, τη στιγμή που πίεζε όμως τον Justin Bogle για την 4η, έχασε τον έλεγχο της Yamaha του στο τέλος του wave section.

Λίγο αργότερα είδαμε μια ωραία μάχη μεταξύ του Marvin Musquin – ο οποίος έκανε κακή εκκίνηση και του Bogle, με τον αναβάτη της Suzuki να καταλήγει στο έδαφος όμως, έπειτα από ένα σκληρό block pass από τον Musquin. Ο Bogle σηκώθηκε εκνευρισμένος, ενώ κατάφερε να φτάσει ως την 17η θέση στον τερματισμό.

Στην κορυφή ο Dungey διατηρούσε σχετικά εύκολα τα ηνία, με τον Tomac όμως να έχει πολύ δυνατό ρυθμό και να τον πλησιάζει πολύ στα τελευταία λεπτά. Ο αναβάτης της Kawasaki όμως πλήρωσε την κακή του εκκίνηση, καθώς δεν κατάφερε να πλησιάσει αρκετά τον περσινό πρωταθλητή.

Έτσι, ο Dungey πήρε μια σημαντική νίκη για το κυνήγι του πρωταθλήματος, αυξάνοντας αρκετά τη διαφορά από τους διώκτες του. Την 3η θέση του βάθρου έκλεισε ο Baggett, ο οποίος έφτασε στο πρώτο του φετινό βάθρο. Τέσσερις θέσεις πιο πίσω τερμάτισε τελικά ο Reed, ο οποίος με δυνατό ρυθμό κατόρθωσε να ‘αναρριχηθεί’ από την 17η όπου είχε υποχωρήσει μετά την πτώση του.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

 

250cc – Osborne με άνεση

O Zach Osborne πήρε στην Atlanta αυτό που του ξέφυγε στη Minneapolis

Το πρώτο Heat είδε τον Adam Cianciarulo να είναι πολύ δυνατός στους επτά γύρους του αγώνα, αφήνοντας αρκετά πίσω του τους Dylan Ferrandis, Rj Hamphsire και Mitchell Harrison.

Το δεύτερο Heat φιλοξένησε μια όμορφη μάχη, με τον Osborne και τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Joey Savatgy, να τερματίζουν ρόδα με ρόδα, με αυτή τη σειρά. Οι άλλοι δύο που πήραν το εισιτήριο του τελικού ήταν οι Jordon Smith και Kyle Peters.

Η εκκίνηση του τελικού ήταν επεισοδιακή, με δύο αναβάτες να ξεπερνούν τα όρια της πίστας και τον Smith να παίρνει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα το holeshot. Παράλληλα ο Savatgy έκανε μια άσχημη εκκίνηση, στρίβοντας την πρώτη στροφή στην 11η θέση.

Ο Osborne από την 3η θέση έδωσε μια ωραία αλλά σύντομη μάχη με τον Alex Martin, ενώ στη συνέχεια πέρασε μπροστά καταδιώκοντας τον Smith στην κορυφή. Δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Cianciarulo είχε πτώση με την Kawasaki του, σηκώθηκε όμως και τερμάτισε στην 7η θέση.

Λίγο μετά ο Osborne είχε φτάσει πια στη ρόδα του Smith περνώντας με άνεση στην πρώτη θέση, με τον Smith να χάνει σταδιακά έδαφος και τον teammate του, Alex Martin να τον πλησιάζει επικίνδυνα. Οι δύο άρχισαν να δίνουν μάχες οι οποίες συνεχίστηκαν ως και τον τελευταίο γύρο, με τον Martin να εκβιάζει το προσπέρασμα, στέλνοντας τον Smith εκτός πίστας, οδηγώντας τον στην πτώση.

Τελικά η νίκη πήγε στον Osborne, με τον Alex Martin και τον Colt Nichols να τον ακολουθούν στο βάθρο των νικητών. Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Savatgy, με τον εκνευρισμένο Smith να τερματίζει 5ος.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στο Toronto στις 4/3.

Αφήστε μια απάντηση