Παρουσίαση – Suzuki RM-Z 450 2017 και κατασκοπευτικό RM-Z 450 2018

Η Suzuki ετοίμασε μια καλή πρόταση για τους «χωμάτινους» αναβάτες το 2017, με το 2018 να δείχνει ότι θα τολμήσει και άλλες, πιο ουσιαστικές αλλαγές.

Suzuki RM-Z 450

H νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων φέρει τεχνολογία ηλεκτρονικών απ’ ευθείας από τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, MXGP. Αυτή είναι και η πιο ουσιαστική διαφορά της μοτοσυκλέτας του 2017 με της αντίστοιχης του 2016.

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος, μόνο που το σύστημα ψεκασμού της βενζίνης (injection) κατασκευάζεται πλέον αποκλειστικά για χρήση motocross. Η απόδοση του υδρόψυκτου κινητήρα των 449cc μπορεί να επηρεαστεί εύκολα με διαφορετικές χαρτογραφήσεις, τις οποίες μπορείς να τις αλλάξεις δίχως εργαλεία.

Το σύστημα εκκίνησης Suzuki Holeshot Assist Control system (S-HAC), επιτρέπει στον αναβάτη να διαλέξει ποια επιλογή θα του αποφέρει την καλύτερη εκκίνηση. Ανάλογα με την εμπειρία, το επίπεδό σου αλλά και τις συνθήκες, μπορείς να επιλέξεις και διαφορετική υποβοήθηση.

Όσο για τις αναρτήσεις, η RM-Z χρησιμοποιεί το Showa SFF-Air, το οποίο προσφέρει εύκολη ρύθμιση στη σκληρότητα των ελατηρίων, χωρίς να χρειάζονται αλλαγή. Η τιμή της αναμένεται κοντά στις 8.300€.

Suzuki RM-Z 450 2018
Αγνοήστε τα factory εξαρτήματα. Δώστε προσοχή στο πλαίσιο και το υποπλαίσιο και τα μέρη που τα περιβάλλουν

Οι πληροφορίες για τη νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων ήρθαν μέσα από τις φωτογραφιές της αγωνιστικής του Kevin Strijbos. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Suzuki θα συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα με την μοτοσυκλέτα του 2018, με τις διαφορές να εντοπίζονται κυρίως στο πλαίσιο και το υποπλαίσιο.

Αλλαγές παρατηρούνται και στα πλαστικά μέρη της νέας RM-Z, το τεπόζιτο αλλά και τη σέλα, με την Suzuki προς το παρόν να κρατάει κλειστά τα χαρτιά της, όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας μοτοσυκλέτας. Στις αγορές πάντως αναμένεται να φθάσει το καλοκαίρι της φετινής χρονιάς, καθώς παραδοσιακά οι motocross μοτοσυκλέτες ανοίγουν των χωρό των παρουσιάσεων.

Αφήστε μια απάντηση