Concept – Ducati Panigale C

Όσο και αν δεν το πιστεύετε, αυτή είναι μια Ducati Panigale. Ή τουλάχιστον ήταν πριν αλλάξει τα ‘ρούχα’ της για να μοιάζει με την Lamborghini Centenario, το αυτοκίνητο από το οποίο εμπνεύστηκε την εξωτερική της εμφάνιση ο δημιουργός της, Tamás Jakus.

Η Lamborghini ανήκει στο Volkswagen Group όπως και η Ducati, ενώ και οι δύο φίρμες είναι Ιταλικές. Έτσι τα κοινά σημεία των δύο εταιριών ήταν αρκετά ώστε να δώσουν το έναυσμα για την ‘συγχώνευση’ των δύο πλευρών σε ένα concept.

Η Centenario LP770-4 είναι ένα ξεχωριστό, συλλεκτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει παραχθεί σε μόλις 20 κομμάτια και αποτελεί τη ναυαρχίδα της Lamborghini. Η απόδοσή του – όπως μαρτυρά και το όνομά του – είναι 770hp και ο οίκος Jakusa Design θέλησε να περάσει τη μοναδικότητά του και στους δύο τροχούς.

Η Ducati Panigale είναι η Lamborghini Centenario με δύο τροχούς
Λοιπόν; Την πέτυχε την μεταμόσχευση η Jakusa Design, μετατρέποντας την Ducati Panigale σε μια Lamborghini Centenario με δύο τροχούς

Η αλήθεια είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα του σχεδίου του Tamás Jakus προσομοιάζει αρκετά την εμφάνιση του supercar. Φώτα, ρύγχος, ακόμη και η Ιταλική γραμμή του Centenario, κοσμούν τη νέα σιλουέτα της Ducati Panigale C.

Όμως, όσο και αν μοιάζει με το αυτοκίνητο της Lamborghini, δεν μπορούμε να πούμε ότι το προτιμούμε από τον αρχικό σχεδιασμό που έδωσε στη μοτοσυκλέτα το εργοστάσιο του Borgo Panigale. Για την ακρίβεια, μπορεί σε αυτή τη μορφή η Panigale να εξακολουθεί να είναι όμορφη, έχει χάσει όμως τα χαρακτηριστικά που την κάνουν Ducati.

Εσείς, πως την προτιμάτε;