Rally Dakar 2018 Ημέρα 3&4 – Van Beveren και Yamaha περνούν μπροστά, εκτός ο Sunderland

Οι ατυχίες χτύπησαν τα φαβορί την 3η και 4η ημέρα του φετινού Rally Dakar, με τον Adrien Van Beveren να ακολουθεί αντίθετο δρόμο και πιο συγκεκριμένα, προς τη νίκη. Ο αναβάτης της Yamaha ηγείται στην γενική κατάταξη μετά και το τέλος της 4ης ημέρας.
8/1/2018 Stage 3 Pisco – San Juan De Marcona

Ο αγώνας συνεχίστηκε στους αμμόλοφους της ερήμου Ica στο Περού. Σημαντικό στοιχείο του αγώνα εκτός από την ικανότητα οδήγησης στην άμμο, η πλοήγηση.

Ο οδηγός της Honda, Joan Barreda, ο οποίος ξεκίνησε 1ος, σε κάποιο σημείο έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να πρέπει να γυρίσει πίσω 15 χλμ. Το λάθος αυτό τον άφησε 28 λεπτά πίσω από την 1η θέση και ίσως του στοιχίσει και τον τίτλο.

Ο Άγγλος οδηγός της KTM, Sam Sunderland, έδειξε την ικανότητά του κερδίζοντας την διαδρομή και περνώντας επικεφαλής της γενικής βαθμολογίας.

Δείτε τι έγινε την τρίτη ημέρα στο βίντεο που ακολουθεί

 

9/1/2018 – Stage 4 San Juan De Marcona – San Juan De Marcona

Ο Adrien Van Beveren, οδηγός της Yamaha, ήταν ο νικητής της διαδρομής και τέθηκε επικεφαλής της γενικής βαθμολογίας. Ο Γάλλος έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του φετινού τίτλου. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Beveren, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του περσινού πρωταθλητή, Sam Sunderland, που τέθηκε εκτός αγώνα μετά από πτώση (διαβάστε εδώ).

Η διαδρομή για αρκετά χλμ ήταν δίπλα στην θάλασσα
Η διαδρομή ήταν για αρκετά χιλιόμετρα δίπλα στην θάλασσα

Η διαδρομή ήταν και αυτή την φορά ανάμεσα σε αμμόλοφους, με την ειδική να είναι 330 χλμ.
Στη 2η θέση τερμάτισε ο άλλος οδηγός της Yamaha, Xavier De Soultrait, με 5 λεπτά διαφορά. Ο Matthias Walkner οδήγησε την ΚΤΜ στην 3η θέση, ενώ στην 4η τερμάτισε ο Pablo Quintanilla με Husqvarna.

Έχουν περάσει μόνο τέσσερεις μέρες και βλέπουμε συνεχώς ανακατατάξεις και ανατροπές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τις 139 μοτοσυκλέτες που ξεκίνησαν της πρώτη μέρα, μόνον οι 105 τερμάτισαν στο τέλος της τέταρτης διαδρομής.

Αναλυτικότερα η κατάταξη μετά τις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές:

Rally Dakar 2018 Day 3 - 4 Results
Rally Dakar 2018 Αποτελέσματα 3ης και 4ης Ημέρας – Rally Dakar 2018 Day 3 – 4 Results

*Το Rally Dakar συνεχίζεται σήμερα με σημείο εκκίνησης το San Juan de Marcona και προορισμό το Arequipa.