Moto2 – Η Triumph οριστικά προμηθευτής κινητήρων από το 2019

Η Βρετανική Triumph οριστικοποίησε τη συμφωνία της με την Dorna, αναλαμβάνοντας την προμήθεια κινητήρων για την μεσαία κατηγορία των Grand Prix από το 2019. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, πέρασαν κιόλας πέντε μήνες από όταν σας μεταφέραμε την πληροφορία ότι η Triumph σκέφτεται να πάρει την προμήθεια των κινητήρων της Moto2 από τη Honda. Ένα μήνα μετά η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί, όμως οι δύο πλευρές δεν είχαν ανακοινώσει επίσημα τη συνεργασία τους.

Αυτό έγινε σήμερα στα πλαίσια του Ιταλικού GP, με την Triumph να ανακοινώνει την τριετή συμφωνία της με την Ισπανική διοργανώτρια αρχή. Η Moto2 περνά με αυτό τον τρόπο σε μια νέα εποχή, καθώς τα 600cc θα γίνουν 765cc και οι τέσσερις κύλινδροι θα γίνουν τρεις.

Αυτό θα φέρει και κάποιες αλλαγές στα πλαίσια των μοτοσυκλετών της μεσαίας κατηγορίας, καθώς τα τελευταία χρόνια η Moto2 δεχόταν κάθε χρόνο ελάχιστες διαφοροποιήσεις.

Η Βρετανική εταιρία θα δώσει τους κινητήρες που χρησιμοποίησε φέτος για την παραγωγή της ανανεωμένης Street Triple, με την ‘καρδιά’ της γυμνής μοτοσυκλέτας να αποτελεί εξέλιξη της Daytona 675R. Η Triumph με αυτόν τον κινητήρα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα τόσο στο Isle Of Man, όσο και στα Βρετανικά πρωταθλήματα Supersport.

Ο Herve Poncharal, πρόεδρος της IRTA (International Racing Teams Association) δήλωσε σχετικά με την νέα δεδομένα της μεσαίας κατηγορίας:

«Η Moto3 είναι μια κατηγορία-κλειδί για την τροφοδοσία ταλέντων στο MotoGP και βλέπουμε πολλούς κορυφαίους αναβάτες του MotoGP να προέρχονται από τη μεσαία κατηγορία.

«Η άφιξη της Triumph ως αποκλειστικός προμηθευτής (κινητήρων), καθώς και της νέας ECU για τη μεσαία κατηγορία, σηματοδοτεί μια νέα εποχή που αποδεικνύει ένα εκπληκτικό βήμα στην εξέλιξη της (κατηγορίας), επιβεβαιώνοντας ότι παραμένει η απόλυτη κατηγορία στο δρόμο για το MotoGP.»

Εσείς μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video την επίσημη παρουσίαση του κινητήρα της Triumph για την Moto2.