Στο ‘παιχνίδι’ της αγοράς της Ducati οι H-D, KTM, Polaris, BRP και Royal Enfield

Τα νέα περί πώλησης της Ιταλικής φίρμας ήρθαν ξανά στο προσκήνιο πριν περίπου ένα μήνα, ενώ τώρα από ότι φαίνεται οι ‘μνηστήρες’ έχουν αυξηθεί. H-D, KTM, Polaris, BRP και Royal Enfield είναι οι εταιρίες οι οποίες σύμφωνα με Ιταλικές πηγές ενδιαφέρονται για την αγορά των ‘κόκκινων’.

Το Volkswagen group ίσως χρειαστεί να αφαιρέσει την Ducati από την ‘ομάδα’ του, παρ’ όλο που δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ότι οι Γερμανοί ψάχνουν αγοραστή. Όμως, αφήνουν τις φήμες περί πώλησης να οργιάζουν, δίχως να αρνούνται το ενδεχόμενο πώλησης.

Η Royal-Enfield έχει δείξει έντονα το ενδιαφέρον της, όμως οι ίδιες πηγές που προαναφέραμε τονίζουν ότι το εργοστάσιο της Ιταλικής φίρμας δέχθηκε επίσκεψη από ανθρώπους της Harley Davidson την περασμένη εβδομάδα. Ίσως η επίσκεψη είχε στόχο την αξιολόγηση του προϊόντος πριν την όποια προσφορά.

Πολλοί οι 'μνηστήρες' για την Ducati
Πολύς κόσμος περιμένει να δει αν τελικά η Ducati θα πωληθεί και που θα καταλήξει

Πάντως, αν και πολλοί αναρωτιούνται για ποιον λόγο σκέφτεται το Volkswagen group να πουλήσει μία από τις διαρκώς αναπτυσσόμενες μάρκες της, η απάντηση σύμφωνα πάντα με τις Ιταλικές πηγές κρύβεται στο MotoGP.

Τα ποσά που δαπανούνται στο κορυφαίο πρωτάθλημα δύο τροχών του κόσμου είναι υπέρογκα και από ότι φαίνεται οι αυξανόμενες πωλήσεις της Ducati δεν είναι αρκετές ώστε να αντισταθμίσουν αυτές τις ‘σπατάλες’.

Τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο και όλα τα δημοσιεύματα μπορεί να είναι απλές φήμες ή προεόρτια μιας μεγάλης ανακοίνωσης. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτε, έτσι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε περισσότερα νέα ή και κάποια ανακοίνωση από τους άμεσα εμπλεκόμενους.