Concept – Επιστρέφει η Laverda;!

11 χρόνια έχουν περάσει από όταν η ιστορική Ιταλική εταιρία Laverda σταμάτησε να παράγει μοτοσυκλέτες. Τώρα, εν έτει 2017, η Ιταλική φίρμα μας δείχνει ότι είναι ακόμη ζωντανή, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο με την ονομασία SFC/4!

H SFC/4 αποκαλύφθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταχύτητας του Σύδνεϋ, κάνοντας μερικούς γύρους στην πίστα Sydney Motorsport Park. Η αφορμή των εορτασμών για την ιστορία των Ιταλικών αγωνιστικών μοτοσυκλετών υπήρχε και οι άνθρωποι της Laverda είπαν να την εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Τι είναι όμως η SFC/4; Είναι μια νέα μοτοσυκλέτα με σπορ χαρακτήρα σε ένα σχέδιο που αποπνέει έντονα την αίσθηση του ρετρό. Με μια πρώτη ματιά δεν γίνεται να μην ξεχωρίσεις το ατσάλινο σωληνωτό της πλαίσιο αλλά και το καλαίσθητο ρετρό ‘κοστούμι’ της, με την παραδοσιακή πορτοκαλί ‘φορεσιά των Laverda να μαγνητίζει το βλέμμα.

Ο κινητήρας της είναι αερόψυκτος, δικύλινδρος, 688cc, ο οποίος  παραπέμπει στις Diamante και Ghost Strike της δεκαετίας του ’90. Η μοτοσυκλέτα έχει κατασκευαστεί από τον Piero Laverda και μερικούς επίλεκτους μηχανικούς που εργάζονταν στην θρυλική εταιρία στο παρελθόν.

Laverda SFC/4 Concept by Piaggio group
Η Laverda SFC/4 έκανε την εμφάνισή της στο Σύδνεϋ, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για περισσότερα νέα από τους Ιταλούς

Η επίσημη τοποθέτηση της Laverda αναφέρει: «Στόχος μας είναι να επανιδρύσουμε την εταιρία και να είμαστε σε θέση να πουλάμε μερικές μοτοσυκλέτες σε σχετικά προσιτή τιμή. Έτσι, η μοτοσυκλέτα που φέραμε στην Αυστραλία δεν σχεδιάζουμε να παραμείνει μοναδική· σχεδιάζουμε να κατακευάσουμε δεκάδες κομμάτια, είτε στη μορφή εντελώς νέων μοτοσυκλετών, είτε στη μορφή μερών από κιτ για μοτοσυκλέτες.»

H Laverda πωλήθηκε στο group της Piaggio το 2006 και έκτοτε δεν έχει ανακοινώσει την παραγωγή κάποιου νέου μοντέλου. Τώρα, παρ’ όλο που το πρώτο πρωτότυπο κύλησε τους τροχούς του, δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο που να μας δίνει κάποια ιδέα για το αν θα αναβιώσει η εταιρία.

Για αυτό ας ελπίσουμε να έχουμε σύντομα νεότερα από το Piaggio group και ευχόμαστε τα νέα αυτά να είναι ευχάριστα, καθώς οι Laverda-fans εκεί έξω είναι αρκετοί και ανυπομονούν.