MotoGP – Dovizioso – O Lorenzo θα διεκδικήσει τον Τίτλο το 2018

Ο teammate του Jorge Lorenzo στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, Andrea Dovizioso, πιστεύει ότι ο Ισπανός έχει την ταχύτητα να βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές του Πρωταθλήματoς την επόμενη σεζόν.

Ο Ιταλός δευτεραθλητής του MotoGP για το 2017 μίλησε στην Marca για τον αναβάτη με τον οποίο μοιράστηκε για πρώτη φορά τα box της Ducati, τη χρονιά που μας πέρασε. Ο Dovizioso είδε φέτος όλες τις αρετές της Desmosedici και γνωρίζοντας τη δυναμική του teammate του, περιμένει μια καλύτερη χρονιά για τον Ισπανό έπειτα από μια χρονιά προσαρμογής.

«Σίγουρα θα παλέψει για τον Τίτλο, θα ξεκινήσει όπως έκανε και πέρισυ, με γρήγορο ρυθμό. Ωστόσο το να έχεις ένα γρήγορο ρυθμό με το να κερδίζεις, έχει διαφορά. Θα δούμε πως θα αντιμετωπίσει το 2018,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός άσσος της Ducati, o οποίος ολοκλήρωσε φέτος την καλύτερή του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Lorenzo – στην πρώτη του χρονιά με την Ducati – κατάφερε να συγκεντρώσει 137 βαθμούς, τελειώνοντας την σεζόν στην 7η θέση της κατάταξης. Επίσης είχε και τρεις τερματισμούς στο βάθρο, κατακτώντας μία φορά την 2η θέση και δύο φορές την 3η θέση.

Ο Ισπανός δεν τα πήγε και άσχημα στην πρώτη του χρονιά στα «κόκκινα», κάποιοι όμως περίμεναν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από τον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή των Grand Prix.

Ο Lorenzo πάντως συνεχίζει να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, κάτι που έγινε εμφανές και στις πρόσφατες δηλώσεις του. Εκεί, ο Μαγιορκέζος ανέφερε: «Είμαι ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος και πάντα λέω αυτό που σκέφτομαι. Νομίζω ότι είμαι ο καλύτερος που μπορείτε να σκεφθείτε για να καταφέρει την επιτυχία.

«Είμαι ένας ανταγωνιστικός αναβάτης με πολλές δυνατότητες και κάποιες αδυναμίες, αλλά αυτό ισχύει και για τον Marc Marquez και για τον Valentino Rossi» κατέληξε ο Lorenzo, ο οποίος όμως χρειάζεται μια δυνατή χρονιά με την Ducati ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχεί για τη θέση του.

Μην ξεχνάμε άλλωστε τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας του, Cristian Gabarinni, ο οποίος τόνισε ανοικτά ότι «άλλη μια χρονιά όπως το 2017 και δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για τον Jorge.»