MotoGP – Σύμμαχος του Pedrosa το μαλακότερο εμπρός ελαστικό λέει ο Marquez

Ο Marc Marquez πιστεύει ότι η αιτία του ότι βρίσκεται πίσω από τον teammate του, Dani Pedrosa, στον βαθμολογικό πίνακα, οφείλεται στο φετινό, μαλακότερο σκελετό που παρουσίασε η Michelin για το εμπρός ελαστικό.

Η χρονιά του περσινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Ισπανό αναβάτη του HRC να ‘μετρά’ ως τώρα μόλις μία νίκη (Austin) αλλά και δύο πτώσεις, σε Αργεντινή και Γαλλία.

Αυτόν τον φέρνει ως τώρα στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τη στιγμή που ο Dani Pedrosa βρίσκεται στη 2η έχοντας εξίσου μία νίκη. Ο βραχύσωμος Pedrosa όμως έχει κάνει λιγότερα λάθη και αυτός είναι ο λόγος που έχει καταφέρει να βρίσκεται για πρώτη φορά μπροστά στην κατάταξη από τον Marquez, μετά τα μέσα του 2013.

Για τον Marquez, η εξήγηση της καλύτερης έως τώρα επίδοσης του teammate του οφείλεται στο νέο εμπρός ελαστικό που έχει παρουσιάσει η Michelin. Ο ίδιος πάντως περιμένει με ανυπομονησία το περσινών προδιαγραφών ελαστικό με τον σκληρότερο σκελετό, το οποίο θα τεθεί στη διάθεση των αναβατών από τον Γύρο του Mugello αυτό το τριήμερο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η μοτοσυκλέτα δεν είναι καθόλου κακή και στη Jerez ήταν ίσως η καλύτερη από όλες,» ξεκίνησε να λέει ο Marquez. «Όμως στο Le Man υποφέραμε και πάλι, εγώ περισσότερο από τον Dani, ως αποτέλεσμα του εμπρός ελαστικού.

Marc Marquez MotoGP Le Mans 2017
Η πτώση του Marquez στη Γαλλία τον έφερε στην 4η θέση της βαθμολογίας, 27 βαθμούς μακρία από τον Vinales και 10 από τον Pedrosa

«Είναι μαλακότερη κατασκευή και το οδηγικό μου στυλ ήταν πάντα επικεντρωμένο στο να παίρνω πλεονέκτημα στο φρενάρισμα. Ο Dani έχει πολύ πιο ομαλό στυλ οδήγησης, έτσι οι ρυθμίσεις του και οι δικές μου δεν συγκρίνονται.

«Τέλος πάντων, θα ανησυχούσα περισσότερο αν αυτό δεν επρόκειτο να αλλάξει. Όμως θεωρώ ότι η εμπρός γόμα που θα χρησιμοποιήσουμε από την Ιταλία θα μου επιτρέψει να βρω που είναι το όριο και να ανακτήσω την σιγουριά μου με το μπροστινό

Η επαναφορά του περσινού σκελετού για το εμπρός ελαστικό ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των αναβατών, με τους Maverick Vinales, Jorge Lorenzo και Loris Baz να είναι οι μόνοι τρεις που ψήφισαν υπέρ του νέου.

Ανάμεσα στους 20 αναβάτες που ζήτησαν την επιστροφή του παλαιού ελαστικού ήταν και ο Dani Pedrosa, παρ’ όλο που σύμφωνα με τον teammate του τα πάει καλύτερα με το νέου τύπου εμπρός ελαστικού.

«Έχεις μόνο πέντε (εμπρός) ελαστικά για όλο το Σαββατοκύριακο (των ίδιων προδιαγραφών), έτσι σε κάποια φάση έπρεπε να χρησιμοποιήσω το 70 (τη σκληρότερη επιλογή),» εξήγησε ο Pedrosa.

«Έτσι είναι καλύτερο να προσαρμόζεις τον εαυτό σου και τη μοτοσυκλέτα το συντομότερο δυνατό σε αυτές τις νέες συνθήκες.»