Η Volkswagen πουλάει την Ducati;

Το group Volkswagen – το οποίο έχει στην κατοχή του την Ιταλική φίρμα – μελετά τα πιθανά πλεονεκτήματα που θα αποφέρει μια ενδεχόμενη πώληση της εταιρίας, σύμφωνα με το Reuters.

Η Γερμανική εταιρία έχει μπει σε ‘μπελάδες’ μετά και το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2015, όταν το εργοστάσιο παραδέχθηκε ότι παρανόμησε στις δοκιμές ρύπων των αυτοκινήτων της για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι συνέπειες του σκανδάλου φέρνουν την Volkswagen να ψάχνει λύσεις περικοπών στα έξοδά της και μία από αυτές, είναι η πώληση της Ducati. Να θυμίσουμε ότι η Ιταλική εταιρία είχε περάσει στον έλεγχο του Audi group (μέρος του Volkswagen Group) το 2012, το οποίο διέθεσε 860 εκ. ευρώ για την αγορά.

Μια ενδεχόμενη πώληση της φίρμας του Borgo Panigale σε συνδυασμό με περικοπές προσωπικού θα μειώσει τα έξοδα του group, ενώ αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο μέλλον.

Η Ducati πάντως τα πάει αρκετά καλά τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τις πωλήσεις τις, παρουσιάζοντας διαρκή άνοδο. Πέρυσι στην Ιταλία οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20%, στην Ισπανία 38% και στην Γερμανία 8%, νούμερα που αποδεικνύουν ότι η φίρμα έχει μια καλή δυναμική και μια σημαντική άνοδο.

Ταυτόχρονα, αυτά τα νούμερα την κάνουν και πιο ελκυστική στους νέους επενδυτές, οι οποίοι ίσως περιμένουν της απόφαση των Γερμανών για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Η απόφαση δεν έχει παρθεί ως και αυτή τη στιγμή, όμως αν οι Γερμανοί αποφασίσουν την πώληση και βρεθεί αγοραστής, τότε πολλά αναμένονται να αλλάξουν για το Ιταλικό εργοσταστάσιο.