Μοτοσικλετιστές και “Ένα Όνειρο μια Ευχή”

 Το να κάνεις κάτι που σου αρέσει δίνει απόλαυση και ευχαρίστηση στη ζωή σου. Πόσο μάλλον αν έχει και ένα σκοπό, τότε η ζωή αποκτά περισσότερο νόημα και αξία.

Στις 16,17,18 και 19 Μαρτίου, οι δρόμοι θα γεμίσουν όπως κάθε χρόνο με μοτοσυκλέτες, της καθιερωμένης πλέον πορείας για τον φιλανθρωπικό σύνδεσμο «ένα όνειρο μια ευχή».

Συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να λαμβάνουμε όλοι μέρος και να βοηθούμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

Αξιοποιώντας λίγο από τον χρόνο μας, κάνουμε κάτι για το καλό κάποιων ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Πόσο ακόμη όταν οι άνθρωποι αυτοί είναι αθώα παιδιά.

Συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών για το «Ένα Όνειρο μια Ευχή»

 Ο σύνδεσμός ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό να βοηθήσει παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις. Προσπάθεια του συνδέσμου είναι να πραγματοποιήσει τις ευχές των παιδιών, να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που τόσο την έχουν ανάγκη, καθώς και ψυχολογική στήριξη. Η βοήθεια είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά, αλλά και για τις οικογένειες τους. Τα έξοδα της αποθεραπείας είναι πολλά και συνήθως οι οικογένειες των ασθενών, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να ικανοποιήσουν επιθυμίες των παιδιών. Επίσης είναι αποδεδειγμένο ότι η καλή ψυχολογία του ασθενή βοηθά στην αποθεραπεία. Ο σύνδεσμος λοιπόν προσπαθεί να ικανοποιήσει όσα πιο πολλά όνειρα των παιδιών, όπως ταξίδι στην Disneyland, επίπλωση δωματίου, ένα computer κλπ.

Πορεία μοτοσυκλετιστών – Ένα Όνειρο μια Ευχή

Οι μοτοσικλετιστές όπως κάθε χρόνο, γυρίζουν όλη την ελεύθερη Κύπρο χωρισμένοι σε ομάδες, μαζεύοντας χρήματα. Περνούν μέσα από πόλεις, χωριά, πάνε σε σχολεία και νοιώθουν την φιλοξενία και την απλοχεριά των απλών ανθρώπων. Η αντιμετώπιση προς τους μοτοσικλετιστές είναι συγκινητική. Σε κάθε χωριό τους περιμένουν στην πλατεία να τους καλωσορίσουν και να τους προσφέρουν αλμυρά και χυμούς. Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια των μοτοσικλετιστών που προσφέρουν με τον τρόπο τους, σε αυτό τον σκοπό.

Δεν ξέρω ποιος είχε την ιδέα για την πορεία που τελικά έγινε θεσμός και αγκαλιάστηκε από όλους τους μοτοσικλετιστές αλλά και από τον κόσμο που τους περιμένει.

Οι μοτοσυκλετιστές της Κύπρου ενώνονται για το «Ένα Όνειρο μια Ευχή»

Για μια φορά τον χρόνο η ευχαρίστηση της οδήγησης της μοτοσυκλέτας συνδυάζεται με ένα σκοπό. Οι μοτοσικλετιστές δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπο της φιλανθρωπίας. Είναι σημαντικό ότι βοηθάμε ώστε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα κάποιων παιδιών. Κάποιων παιδιών που μπορεί να είναι τα δικά μας. Ας βοηθήσουμε όσο περισσότερα παιδιά μπορούν να πραγματοποιήσουν τις ευχές τους.

Αν κάποιοι από εμάς δεν μπορούν για κάποιο λόγο να προσφέρουν οδηγώντας την μοτοσυκλέτα τους, τότε ας συνεισφέρουμε με άλλο τρόπο. Ας κάνουμε μια εισφορά.

 Εισφορές μπορούν να γίνουν και από την ιστοσελίδα του συνδέσμου.

 

 

http://www.enaoniromiaefxi.com/enaoniromiaefxi/

 

Αφήστε μια απάντηση