MotoGP – Τραυματίστηκε σε προπόνηση ο Rossi

Ο Valentino Rossi πέρασε το βράδυ του στα επείγοντα του νοσοκομείου του Rimini, έχοντας τραυματιστεί στο στήθος και την κοιλιακή χώρα έπειτα από πτώση που είχε κατά τη διάρκεια προπόνησης motocross.

Σύμφωνα με την Ιταλική ιστοσελίδα GPOne.com, ο Ιταλός πολυπρωταθλητής τραυματίστηκε με μια μοτοσυκλέτα motocross στην πίστα Cross Park Cavallara.

Ο Rossi – αν και δεν συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να οδηγεί σε πίστες motocross – είχε μια πτώση η οποία τον έστειλε στο νοσοκομείο, με την σοβαρότητα των τραυματισμών του να αφήνει το ενδεχόμενο μη συμμετοχής του στο ερχόμενο Grand Prix του Mugello ανοιχτό.

Ο αναβάτης της Movistar Yamaha εξετάστηκε αρχικά για σπασμένα πλευρά, ενώ στη συνέχεια οι εξετάσεις επικεντρώθηκαν στον ώμο του Ιταλού. Η Rimini Today όμως ανέφερε και έναν μικροτραυματισμό στο κεφάλι, αν και όπως τόνισαν οι συμπατριώτες του, δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Η τελική διάγνωση της πρώτης ημέρας παραμονής του 38χρονου από το νοσοκομείο του Rimini αναφέρει ότι διαγνώστηκε με ήπιο θωρακικό και κοιλιακό τραύμα, χωρίς να ανιχνεύονται κατάγματα σε κανένα μέρος του σώματός του.

Εμείς να θυμίσουμε ότι ο Rossi μετρά ήδη έναν σοβαρό τραυματισμό από προπόνηση σε πίστα motocross, όταν ο Ιταλός τραυματίστηκε στις αρχές του 2010 και χρειάστηκε να εγχειρήσει τον χτυπημένο του ώμο.

Αυτός ο τραυματισμός ήταν και η αιτία που ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής παραμέρισε κάπως αυτού του είδους τις προπονήσεις, με τη συνέχεια να τον βρίσκει να επικεντρώνεται στη δημιουργία του ράντσου του και την οδήγηση dirt-track.

Εμείς να ελπίσουμε να πάνε όλα καλά για τον Ιταλό αναβάτη και να τον δούμε να στήνεται κανονικά στο grid της εκκίνησης του ‘δικού του’ Grand Prix την επόμενη Κυριακή.

Valentino Rossi Mugello 2016
Η συμμετοχή του είναι αμφίβολη για το αγαπημένο του Mugello, το σίγουρο όμως είναι ότι θα κάνει ότι μπορεί για να είναι εκεί