MotoGP Motegi – Race – Μάχη μέχρις εσχάτων με νικητή τον Dovizioso

Ο Andrea Dovizioso νίκησε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα στο βρεγμένο Motegi, όπου είχε να αντιμετωπίσει τον Marc Marquez και τη Honda του σε μια μάχη ως την τελευταία στροφή του αγώνα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Danilo Petrucci.

Ο Marc Marquez ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση στο σημερινό αγώνα, με τον poleman, Johann Zarco να υποχωρεί γρήγορα πίσω από την 3η θέση. Ο Lorenzo από την άλλη έκανε φανταστική αρχή, περνώντας ως τα μισά του πρώτου γύρου στην κορυφή της κούρσας.

Στη συνέχεια ήταν ο Petrucci αυτός που πέρασε στην 1η θέση, την ώρα που ο Lorenzo έχανε απότομα ταχύτητα υποχωρώντας στις πιο πίσω θέσεις. Marquez και Dovizioso βρίσκονταν ως και το 5ο γύρο στις θέσεις 2 και 3, προϊδεάζοντάς μας για την φοβερή εξέλιξη που θα ακολουθούσε.

Οι δύο διεκδικητές του Τίτλου έδωσαν μια μικρή μάχη στα πρώτα στάδια του αγώνα, ενώ ταυτόχρονα ο Petrucci απολάμβανε μια διαφορά της τάξεως του 1sec στην κορυφή. Πιο πίσω ο Rins έκανε μια σπουδαία εμφάνιση οδηγώντας τη Suzuki του στην τελευταία θέση της πρώτης εξάδας, έχοντας ως στόχο του τον Zarco που δεν έδειχνε ικανός να επαναλάβει το χθεσινό του θρίαμβο.

Ως τα μισά του αγώνα είχαν τεθεί εκτός οι Crutchlow, Abraham, Nozane και Rossi, με τον Ιταλό να χάνει τον έλεγχο της Yamaha του με παρόμοιο τρόπο όπως και στο χθεσινό FP4, στη Στροφή 8.

Στις πρώτες θέσεις το γκρουπ των τριών πρώτων είχε αποκοπεί για τα καλά από τους υπόλοιπους αναβάτες, με τους Marquez και Dovizioso να έχουν αφήσει για λίγο στην άκρη τις ‘διαφορές’ τους για να φτάσουν τον πρωτοπόρο Petrucci.

Οι δύο πρώτοι έκαναν συνεχώς ταχύτερα περάσματα, την ώρα που ο Dovizioso παρακολουθούσε πάντα με ασφαλή απόσταση τους δύο αντιπάλους του. Ο Marquez κατάφερε να πλησιάσει αρκετά και να περάσει τον Petrucci για την πρώτη θέση στον 12ο γύρο, με τον Dovizioso να μην χάνει καιρό, περνώντας στη 2η θέση πίσω από το μεγάλο του αντίπαλο.

Ο Petrucci δεν είχε απάντηση στη διπλή επίθεση που δέχθηκε και έμεινε πίσω από τους δύο πρωτοπόρους του φετινού πρωταθλήματος, οι οποίοι κράτησαν έναν εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό από εκεί και ύστερα. Ο Marquez προσπάθησε να πάρει μια μικρή διαφορά, όμως ο Dovizioso έμενε συνεχώς κοντά του, ενώ το ίδιο συνέβη και όταν πέρασε ο Ιταλός μπροστά.

Παρά το γεγονός ότι ο αναβάτης της Ducati πέρασε με σχετική άνεση τον Marquez για την 1η θέση και έχτισε σύντομα μια διαφορά του 1sec, ο αναβάτης της Repsol απάντησε πολύ γρήγορα, μειώνοντας εκ νέου τη διαφορά.

Οι τελευταίοι γύροι ήταν μαγικοί και οι δύο αναβάτες ‘χόρευαν’ κυριολεκτικά στη βροχή, ξεφεύγοντας αρκετά μακριά από τον ανήμπορο να ακολουθήσει Petrucci. Τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας ο Marquez πέρασε με δύναμη τον αντίπαλό του, ο οποίος απάντησε σχεδόν ακαριαία λίγες δύο στροφές αργότερα.

Η μάχη των δύο ήταν απολαυστική όμως ο 24χρονος Ισπανός πήρε το πάνω χέρι, μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο με διαφορά σχεδόν 0.4sec από τον Dovizioso. Οι δύο τους οδηγούσαν ταχύτατα και ήθελαν το ίδιο τη νίκη, όμως ένα λάθος του Marquez στα μέσα του τελευταίου γύρου, έδωσε την ευκαιρία στον Dovizioso για μια τελευταία προσπάθεια.

Ο Ιταλός άδραξε την ευκαιρία και ‘χτύπησε’ στην περίφημη Στροφή 11, παίρνοντας την εσωτερική του Marquez. Ο Ισπανός αντέδρασε και ‘βούτηξε’ στην εσωτερική του Dovizioso στην τελευταία στροφή του αγώνα, όμως, όπως και στην Αυστρία, ο αναβάτης της Ducati είχε προνοήσει.

Άφησε τον Marquez να περάσει μπροστά του ώστε να ανοιχτεί, ενώ ανοίγοντας ταχύτερα το γκάζι έφτασε στο νήμα 0.2sec ταχύτερα από τον μεγάλο του αντίπαλο. Αυτή ήταν η 5η φετινή νίκη για τον Dovizioso, ο οποίος έχει πλέον ισάρριθμες νίκες με τον περσινό πρωταθλητή. Η μεταξύ τους διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα είναι πλεόν μόλις 11 βαθμοί, 3 αγώνες πριν το τέλος.

Το βάθρο συμπλήρωσε ανενόχλητος ο Petrucci, ενώ σε μια εξαιρετική εντός έδρας εμφάνιση οι δύο Suzuki βρήκαν το δρόμο προς την πρώτη πεντάδα (4ος Iannone, 5ος Rins). Στην 6η θέση ολοκλήρωσε ο Jorge Lorenzo, με τη δεκάδα να συμπληρώνεται από τους Aleix Espargaro, Johann Zarco, Maverick Vinales και Loris Baz.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

MotoGP Motegi Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results
MotoGP Motegi Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ.