WSBK Lausitzring – Race 2 – Δύο στα δύο για Davies και Ducati στη Γερμανία

Ο Chaz Davies κατάφερε να κερδίσει και το Β’ Σκέλος του Γερμανικού Γύρου που πραγματοποιήθηκε στο Lausitzring, νικώντας και σήμερα τον Jonathan Rea. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Marco Melandri, ο οποίος πραγματοποίησε το 1-3 για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati.

Με τον 4ο του Σαββατιάτικου Σκέλους να εκκινεί από την pole position της Κυριακής, ο Marco Melandri πήρε τη θέση του στην κορυφή του grid για το Β’ Σκέλος. Ο χθεσινός νικητής, Chaz Davies, εκκινούσε από την 9η θέση, τη στιγμή που ο Jonathan Rea εκκινούσε δίπλα του από την 8η.

Ο Melandri διατήρησε τα ηνία της κούρσας στους πρώτους γύρους, όμως στον πέμπτο έμεινε 2ος μετά το προσπέρασμα του Rea. Από κοντά ακολουθούσε και ο Davies, που στο μεταξύ είχε σκαρφαλώσει στην 3η θέση. Ο Ουαλός καθυστέρησε τρεις γύρους να περάσει τον teammate του, προσπαθώντας στη συνέχεια να μείνει με τον Rea που δεν είχε καταφέρει να κάνει διαφορά.

Ο αναβάτης της Kawasaki έμεινε στην 1η θέση ως και τον 11ο γύρο, με τον Davies να τίθεται στην κορυφή του αγώνα στη Στροφή 4 του ίδιου γύρου. ‘Εκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά από τον Βορειοϊρλανδό, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 2.3sec διαφοράς, παρά το γεγονός ότι μερικές σταγόνες βροχής στα τέλη του αγώνα έφεραν καρδιοχτύπια τόσο στους αναβάτες, όσο και στις ομάδες τους.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Marco Melandri με την δεύτερη Ducati Panigale R, με τον Ιταλό να απειλεί ως ένα σημείο και τον Rea για την 2η θέση. Όμως, τελικά περιορίστηκε στην 3η, τερματίζοντας σχεδόν δύο δευτερόλεπτα μακριά από τον αναβάτη της Kawasaki.

Ο Tom Sykes ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 4η θέση, με το γυρολόγιό του να είναι σαφώς πιο αργό από το αντίστοιχο των τριών πρωτοπόρων. Έτσι τα 14sec διαφοράς από τον Davies ακούγονται απολύτως δικαιολογημένα.

Πίσω από τον Βρετανό τερμάτισαν οι Lowes και Camier, με τον δεύτερο να έχει ένα απροβλημάτιστο αγωνιστικό διήμερο, καταφέρνοντας να επιδείξει τόσο τις δικές του αρετές, όσο και της MV Agusta του.

Πολύ κοντά στη μάχη της 5ης θέσης ήταν ως το τέλος και οι Lorenzo Savadori και Jordi Torres, οι οποίοι τερμάτισαν στις θέσεις 7 και 8. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Reiterberger και Fores.

Εκτός αυτής βρέθηκαν και σε αυτό το Σκέλος οι εργοστασιακές Honda, με τον Bradl να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στη 13η θέση και τον Giugliano στη 17η.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του Α’ Σκέλους:

WSBK Lausitzring 2017 Αποτελέσματα Α' Σκέλους - Race 2 Results
WSBK Lausitzring 2017 Αποτελέσματα Α’ Σκέλους – Race 2 Results

Μπορείτε να θυμηθείτε το Α’ Σκέλος του WSBK στη Γερμανία εδώ.

Ο επόμενος αγώνας του WSBK θα πραγματοποιηθεί στο Algarve της Πορτογαλίας, στις 15-17/9.