Νέες motocross από την Husqvarna!

Η Husqvarna αποκάλυψε τις νέες motocross μοτοσυκλέτες της, με την γκάμα της Σουηδικής φίρμας να φτάνει τις οκτώ μοτοσυκλέτες για το 2018.

Στη λίστα της εταιρίας υπάρχουν δίχρονες και τετράχρονες μοτοσυκλέτες, από την μικρότερη TC 50 ως την ναυαρχίδα FC 450. Όλη η σειρά δέχθηκε αλλαγές, οι οποίες εντοπίζονται στον κινητήρα και στο πλαίσιο των μοτοσυκλετών.

Οι σημαντικότερες διαφορές όμως που συναντούμε είναι στα εμπρός και πίσω φρένα της Magura, στη νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου, τα νέα γραφικά στα πλαστικά μέρη αλλά και την σέλα με την νέα, πιο αντιολισθητική επιφάνεια. Οι TC 125 και 250 διαθέτουν και νέο καρμπυρατέρ της Mikuni, για βελτιωμένη απόδοση.

Husqvarna TC 125 2018
Η νέα Husqvarna TC 125

Όμως, όπως και στην περίπτωση της KTM, οι πιο χαρούμενοι αναβάτες του 2018 θα είναι οι νέοι. Ο λόγος; Η νέα TC 85, η οποία έρχεται εντελώς αναβαθμισμένη ώστε να σταθεί απέναντι στην νέα SX 85 της μητέρας εταιρίας των Αυστριακών.

Το πλαίσιο της μικρής ‘ρουκέτας’ των Σουηδών έχει νέα γεωμετρία, ενώ το νέο υποπλαίσιο είναι πιο μικροσκοπικό και κατά 200g ελαφρύτερο από το αντίστοιχο του 2017. Οι αναρτήσεις είναι της WP και στο εμπρός μέρος βλέπουμε ένα πηρούνι AER 43mm. Το πίσω μέρος διαθέτει αμορτισέρ XPlor PDS.

Τα ψυγεία της TC 85 είναι νέα, ενώ η εταιρία τροποποίησε και το κύκλωμα στο οποίο ρέει το ψυκτικό υγρό του κινητήρα. Για το 2018 το φίλτρο του αέρα είναι πιο εύκολα προσβάσιμο. Οι τροχοί έρχονται σε όμορφη αντίθεση με τη λευκή, ανανεωμένη σάρκα της μοτοσυκλέτας, καθώς διατίθενται σε μαύρο χρώμα.

Husqvarna TC 85
Πλήρως ανανεωμένη η Husqvarna TC 85 του 2018

Οι δισκόπλακες δίνουν και αυτές τη δική τους ‘νότα’ στο ανανεωμένο σύνολο, με την σχεδίαση τύπου ‘μαργαρίτα’. Νέα είναι και εξάτμιση της μικρής motocross.

Περνώντας στον κινητήρα βλέπουμε τον νέο κύλινδρο της TC 85 ο οποίος έχει νέες θυρίδες, ενώ σε συνδυασμό με το νέο σύστημα power valve αναμένεται να βελτιώσει τις επιδόσεις. Το κιβώτιο των ταχυτήτων είναι ελαφρύτερο σε σχέση με αυτό του 2017. Τέλος, αλλαγές παρατηρούνται και στον συμπλέκτη.

 

Οι νέες μοτοσυκλέτες δείχνουν εντυπωσιακές και εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε πότε θα ‘προσγειωθούν’ στο νησί μας, με την παγκόσμια διάθεση της γκάμας motocross της Husqvarna να ξεκινά στα μέσα Ιουνίου.

Husqvarna FC 450 2018
Αν θες να νιώσεις όπως ο Jason Anderson του AMA SX, η Husqvarna FC 450 μπορεί να γίνει δική σου