MotoGP – Rossi – Ο Zarco είναι σαν τον Verstappen

Ο Valentino Rossi παρομοίωσε τον Johann Zarco με τον Max Verstappen της Formula 1, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς από τους δύο δεν φρενάρει ποτέ».

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τη λήξη και των τελευταίων φετινών δοκιμών της Yamaha στη Sepang της Μαλαισίας, βγήκαν στο προσκήνιο οι δηλώσεις του Valentino Rossi σχετικά με το μέλλον του, τη Yamaha του 2018 αλλά και το «αγαπημένο» του φετινό θέμα· τον Johann Zarco.

Οι δύο αναβάτες της Yamaha είχαν φέτος πολλές αψιμαχίες, καθώς ο Γάλλος, στην πρώτη του χρονιά στο MotoGP, ήρθε με σκοπό να μας πείσει ότι μπορεί να τα βάλει με όλους και γιατί όχι, να τους κερδίσει.

Οι επαφές που είχαν φέτος οι δύο αναβάτες ήταν πολλές και ο Rossi, στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό show «Deejay Chiama Italia», είπε χαριτολογώντας: «Ο Zarco είναι σαν τον Verstappen. Κανείς από τους δύο δεν φρενάρει ποτέ. Πρέπει να κάνεις στην άκρη μαζί του, καθώς ο κίνδυνος είναι να καταλήξετε και οι δύο εκτός

Στη συνέχεια ο Rossi μίλησε και για το μέλλον του, με τον 38χρονο αναβάτη να παραδέχεται ότι «φοβάται» να εγκαταλείψει την ενεργό δράση στο MotoGP και ότι θα συνεχίσει για όσο καιρό εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικός. Παρ’ όλα αυτά, μετά το τέλος της δίτροχης καριέρας του, τον περιμένει μία στους τέσσερις τροχούς.

«Φοβάμαι να σταματήσω ξεκίνησε να λέει ο Rossi. «Όταν σταματήσω να αγωνίζομαι με μοτοσυκλέτα MotoGP, θα έχω ακόμη μια δεκαετία ώστε να αγωνιστώ με αυτοκίνητα, παραδείγματος χάριν σε rally, αλλά και σε πίστα επίσης.

«Θα ήθελα να αγωνιστώ στις 24 Ώρες του Le Mansτόνισε στη συνέχεια ο Ιταλός, σε έναν τύπο αγώνων που είχε παραδεχθεί παλαιότερα και ο Jorge Lorenzo ότι θα ήθελε να συμμετέχει.

«Για όσο είμαι ανταγωνιστικός, θα θέλω σίγουρα να αγωνίζομαι, καθώς είναι μια σπουδαία δέσμευση

Τέλος, ο Rossi μίλησε και για την ερχόμενη χρονιά, με την M1 του 2018 να εκκινά από τη βάση του 2016. Ο Rossi μάλιστα αναφέρθηκε και στο 2016, δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να κατακτήσει τον Τίτλο που κέρδισε τελικά ο Marc Marquez, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει και το «μπαλάκι» στους μηχανικούς της Yamaha για την μοτοσυκλέτα του 2018.

«Το 2016 θα μπορούσα να το κάνω (εννοεί να κερδίσει τον Τίτλο), όμως φέτος ήταν πιο δύσκολα. Θα εξαρτηθούν όλα από εμένα και τη μοτοσυκλέτα. Τώρα η Yamaha πρέπει να κάνει ένα βήμα εμπρός με την ποιότητα.

«Ο Maverick και εγώ κάναμε πολύ σκληρή δουλειά και τώρα η «μπάλα» είναι στην δική τους πλευρά και οι Ιάπωνες θα πρέπει να δουλέψουν στο πλαίσιο και τον κινητήρα.»