MotoGP Catalunya Test – Ο Marquez στην κορυφή, δυνατός ο Lorenzo

Χθες στην πίστα της Καταλωνίας πραγματοποιήθηκαν οι ιδιωτικές δοκιμές των εργοστασιακών ομάδων της Honda, της Ducati και της Aprilia, ενώ είχαμε και μερικές συμμετοχές από ιδιωτικές ομάδες του grid. Η πρώτη θέση κατέληξε στον Marc Marquez, με τον Jorge Lorenzo να δείχνει δυνατός σε μια πίστα που του αρέσει πολύ.

Οι αναβάτες του MotoGP οδήγησαν στην Ισπανική πίστα με ιδανικό καιρό, χρησιμοποιώντας το νέο σικέϊν που θα δούμε για πρώτη φορά σε αγώνα Grand Prix σε περίπου 15 ημέρες.

Το αντίστοιχο της διαδρομής που ακολουθούν τα μονοθέσια της F1 δεν θα χρησιμοποιηθεί τη φετινή χρονιά, με τον Lorenzo πάντως να τονίζει ότι όπως διαμορφώθηκε το τελευταίο κομμάτι της πίστας, «δείχνει να φτιάχτηκε για την Honda».

MotoGP New Catalunya Layout 2017
Το τελευταίο ‘S’ της πίστας άλλαξε για το 2017. Δείτε τη σύγκριση με την περσινή διαδρομή

Ο Ισπανός αναβάτης ήταν ταχύτατος το πρωί της Τετάρτης και οδήγησε τους χρόνους, με τον Marc Marquez να αναλαμβάνει τα ηνία το απόγευμα. Οι δύο αναβάτες είχαν μόλις 0.195sec διαφοράς μεταξύ τους στο τέλος της ημέρας δοκιμών, με τον Lorenzo να νιώθει καλά και τον Marquez να μην αποφεύγει την πτώση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ομάδες που βρέθηκαν στην πίστα της Βαρκελώνης θα έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα στο αγωνιστικό τριήμερο που θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα στις 11/6. Όσο για τον Casey Stoner; Ο Αυστραλός οδήγησε όπως είχε ανακοινωθεί στην Ισπανία, όμως το έκανε μόνο την Δευτέρα σε ένα ακόμη πιο ιδιωτικό τεστ.

Δείτε τους τελικούς χρόνους:

MotoGP Catalunya Test 2017
MotoGP Catalunya Test