WSBK Imola – Race 2 – Δύο στα δύο για τον ‘διψασμένο’ Davies

Ο Chaz Davies ήταν ο νικητής και του Β’ Σκέλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στην Imola, με τις Kawasaki των Jonathan Rea και Tom Sykes να τον πλαισιώνουν στο βάθρο των νικητών.

Η εκκίνηση του αγώνα είδε τον poleman Sykes να διατηρείται στην κορυφή, με τους Fores, Melandri και Camier να τον ακολουθούν. Ο Rea ανέβηκε γρήγορα στην 5η θέση από την 8η που εκκινούσε, τη στιγμή που ο Davies υποχωρούσε από την 9η θέση στην 11η. Το ξεκίνημα του Ουαλού ήταν πολύ άσχημο, όμως η τύχη θα του χαμογελούσε πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Λίγο μετά το ‘S’ Variante Alta ο κινητήρας της Kawasaki ZX-10RR του Ayrton Badovini παρέδωσε το ‘πνεύμα του’, με τα λάδια από τη μοτοσυκλέτα του να γεμίζουν την πίστα ως και τη Rivazza. Οι κόκκινες σημαίες κυμάτισαν αμέσως σημαίνοντας τη διακοπή του αγώνα,  με τους αναβάτες να επιστρέφουν στα box τους περιμένοντας την επανεκκίνηση.

ONE MORE RED FLAG ?this time in #WorldSBK RACE 2… due to Track conditions at Turn 16. New schedule to be announced ❗️

Posted by WorldSBK on Sunday, May 14, 2017

Η επανεκκίνηση δώθηκε περίπου 30 λεπτά αργότερα και οι αναβάτες στήθηκαν στο grid για τον αγώνα διάρκειας 18 γύρων. Ο Sykes έφυγε και πάλι πολύ καλά διατηρώντας την πρωτοπορία που του έδινε η πρώτη θέση του grid, με τον Leon Camier να στρίβει πίσω του στη Στροφή, έχοντας κάνει εξαιρετική εκκίνηση.

Πιο πίσω ο Rea περνούσε στα μισά του πρώτου γύρου τον Fores για την 3η θέση, τη στιγμή που ο Melandri οδηγούσε μαζί με τον Davies που αυτή τη φορά είχε εκκινήσει πολύ καλύτερα (6ος). Ο Ιταλός με δύο ακαριαίες κινήσεις πέρασε τόσο τον Fores όσο και τον Rea, με τον Βορειοϊρλανδό να θέλει να απαντήσει άμεσα πριν το τελευταίο ‘S’ την Imola.

Στα φρένα όμως και για να μην χτυπήσει τον αναβάτη της Ducati έκανε μια απότομη κίνηση με τη μοτοσυκλέτα του, πατώντας άτσαλα πάνω από τα κερμπ της Variante Bassa. Έχοντας χάσει αρκετή φόρα από την κακή γραμμή που ακολούθησε, προσπεράστηκε από τους Melandri, Davies και Fores, μένοντας στην 6η θέση.

Στον επόμενο γύρο ήταν η σειρά του Melandri να ‘χάσει’ τα φρένα στο ‘S’ Variante Alta αυτή τη φορά, δίνοντας την 3η θέση του στον teammate του, Chaz Davies. Πιο πίσω ο Rea πέρασε από την εξωτερική (!) τον Fores στη Rivazza, η οποία ακόμη είχε στην είσοδό της το υλικό που έριξαν οι κριτές της πίστας για τον καθαρισμό των λαδιών του Badovini.

Στο τέλος του τρίτου γύρου ο Rea πέρασε και τον Melandri, τη στιγμή που ο Davies σημείωνε ταχύτερους γύρους πάνω στην Panigale R του. Στον ίδιο γύρο είχαμε πτώση από τον Camier που έως τότε βρισκόταν 2ος, τελειώνοντας άδοξα μια πολύ καλή εμφάνιση με την MV Agusta του. Παρόμοια κατάληξη είχε και ο αγώνας του Alex De Angelis, ο οποίος είχε πτώση στη Στροφή 19 του ίδιου γύρου.

Τα πράγματα στην κορυφή είχαν απλοποιηθεί, με τον Sykes να έχει μια διαφορά της τάξεως των 2.2sec από τον Davies και τον Rea να ακολουθεί τον Ουαλό στο +1.5sec. Ο Davies όμως ήταν πολύ ταχύτερος και σημειώνοντας διαδοχικούς ταχύτερους γύρους έφτασε και πέρασε τον Sykes, 12 γύρους πριν το τέλος.

Ο αναβάτης της Ducati άρχισε να απομακρύνεται στην κορυφή, με τον Sykes να πέφτει ‘θύμα’ και του teammate του, πέντε γύρους μετά. Ο Rea οδηγούσε γρήγορα όμως ο Davies είχε χαθεί στην κορυφή, με τον ίδιο να περιορίζει στη συνέχεια το ρυθμό του.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Sykes να μείνει κοντά του χωρίς όμως να επιχειρεί κάποια επίθεση, τη στιγμή που αντίστοιχη μάχη είχαμε και για την 4η θέση, μεταξύ των Fores-Melandri. Τελικά όλοι τους τερμάτισαν με αυτή τη σειρά, χωρίς να μας δώσουν δραματικό φινάλε.

Έτσι ο Davies έφτασε στην 3η του φετινή νίκη μπροστά στο ενθουσιώδες Ιταλικό κοινό, που ζητωκραύγαζε στις κερκίδες για τον ίδιο αλλά κυρίως για την εταιρία που εκπροσωπεί. Την πρώτη δεκάδα των αποτελεσμάτων ‘έκλεισαν’ οι Lowes, Laverty, Torres (ο οποίος έκανε σπουδαίο αγώνα από την 21η θέση του grid), Van der Mark και Mercado.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του Β’ Σκέλους:

WSBK Imola 2017 Race 2 Results 2017

Μπορείτε να θυμηθείτε το Α’ Σκέλος του WSBK Imola εδώ.

Ο επόμενος αγώνας του WSBK θα πραγματοποιηθεί στο Donington Park της Μεγάλης Βρετανίας, στις 28/5.