WSBK Imola – Race 1 – Νικητής ο Davies στο μειωμένης διάρκειας Α’ Σκέλος

Ο Chaz Davies κατέκτησε τη δεύτερη φετινή του νίκη στο WSBK, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του μεγάλου του αντιπάλου, Jonathan Rea. Το 1-3 των ‘κόκκινων’ ολοκληρώθηκε από τον Marco Melandri, σε ένα Σκέλος όπου η διάρκειά του ήταν μειωμένη, λόγω του ατυχήματος του Eugene Laverty.

Ο Ουαλός αναβάτης εκκίνησε από την pole position και έστριψε 1ος στην Στροφή 1, με τον teammate του, Marco Melandri, να περνά τις Kawasaki των Rea-Sykes για να τον ακολουθήσει. Κανείς δεν φαινόταν όμως να μπορεί να ακολουθήσει τον αναβάτη με τον αριθμό ‘7’, με τον Davies να ανοίγει διαρκώς την απόστασή του από τους διώκτες του.

Ακόμα και όταν ο Rea πέρασε τον Melandri για τη 2η θέση στον πέμπτο γύρο, έδειχνε ότι για πρώτη φορά φέτος δεν είχε το ρυθμό ώστε να ακολουθήσει την Ducati Panigale R μπροστά του. Έτσι ο Davies έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη με ‘αέρα’ 6.7sec από τον δεύτερο Rea, παίρνοντας μια νίκη που ήρθε… νωρίτερα!

Στον δέκατο τρίτο γύρο του αγώνα (από τους 19) είχαμε οριστική διακοπή, καθώς ο Laverty έγινε πρωταγωνιστής ενός φαινομενικά πολύ άσχημου ατυχήματος. Την ώρα που ο αναβάτης της Aprilia μαχόταν με τον Alex Lowes για την 8η θέση, οι δύο τους είχαν σύγκρουση.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα κομμάτι του fairing να ‘μπλεχτεί’ στον εμπρός τροχό του Ιρλανδού, στέλνοντας με μεγάλη ταχύτητα τον ίδιο αλλά και τη μοτοσυκλέτα του στις μπαριέρες της Ιταλικής πίστας, με την RSV4 να τυλίγεται στις φλόγες.

Ευτυχώς ο πρώην αναβάτης του MotoGP σηκώθηκε αμέσως και στάθηκε στα πόδια του, στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για έναν προληπτικό έλεγχο. Έτσι, η κατάταξη του αγώνα μέτρησε ως και τον τελευταίο γύρο που είχαμε πριν το ατύχημα.

Στα του αγώνα ο Melandri κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Tom Sykes στα τελευταία στάδια του αγώνα, με τον Βρετανό αναβάτη της Kawasaki να επιτίθεται ανεπιτυχώς στο Ιταλό. Ο Melandri όμως κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του και να κερδίσει τον Sykes, σε μια μάχη που έχουμε δει να εκτυλίσσεται αρκετές φορές φέτος ανάμεσα στους δύο.

Ο Xavi Fores έφερε ακόμη ένα δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα του Barni, κάνοντας τρεις τις Ducati στις πέντε πρώτες θέσεις. Θετική ήταν και η επανεμφάνιση του Leon Camier στις εμπρός θέσεις, με τον αναβάτη της MV Agusta να τερματίζει στην 6η θέση.

Ο Lowes παρά το ατύχημά του πήρε την 8η θέση πίσω από τον teammate του, Michael van der Mark, με τους Ramos και Bradl να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Το Β’ Σκέλος του WSBK στην Imola θα πραγματοποιηθεί αύριο, 14/5. Μείνετε συντονισμένοι!