Moto3 Circuit Of The Americas – Race – Η επιστροφή του Fenati!

Ο Romano Fenati ήταν ο μεγάλος νικητής του σημερινού αγώνα της μικρής κατηγορίας, με τον Ιταλό να επαναλαμβάνει τον περσινό του θρίαμβο στην ίδια πίστα. Στο βάθρο και το δίδυμο της Del Conca Gresini Honda, με τον Martin στην 2η και τον Di Giannantonio στην 3η θέση.

Ο Aron Canet εκκίνησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του απο την pole position, έχοντας ως στόχο την πρώτη του νίκη. Η πρώτη στροφή τον βρήκε στην 1η θέση, με τον Joan Mir όμως να θέλει να μείνει κοντά.

Η μικρή διαφορά που έφτιαξε ο Canet δεν επέτρεψε στον Mir να εκμεταλλευτεί το slipstream στη μεγάλη ευθεία της πίστα των Ηνωμένων Πολιτειών και έτσι το τελος του πρώτου γύρου βρήκε τον αναβάτη της Estrella Galicia 0,0 να προηγείται με μισό δευτερόλεπτο από τον έτερο Ισπανό συναθλητή του , Joan Mir.

Οι δΎο τους είχαν αρχίσει να ξεμακραίνουν από το γκρουπ των τεσσάρων αναβατών που ακολουθούσαν, το οποίο αποτελούνταν από τους Martin, Bulega, Bastianini και Fenati. Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε με πτώση για τον αναβάτη της Red Bull KTM Ajo Bo Bendsneyder, ενώ λίγο αργότερα ο αγώνας διεκόπη μετά την πτώση του Kaito Toba της Honda Team Asia.

Οι αναβάτες της μικρής κατηγορίας θα εκκινούσαν για δεύτερη φορά τον Αμερικάνικο αγώνα, αυτή τη φορά για 12 γύρους. Στον αγώνα θα έπαινε εκκίνηση και ο Toba έπειτα από ‘μαραθώνιο’ των μηχανικών του. Ο Aron Canet και πάλι δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία για την πρώτη του νίκη και έστριψε και πάλι πρωτος, με τον περσινό νικητή του Circuit Of The Americas, Romano Fenati, να τον ακολουθεί.

Ο Ιταλός – σε αντίθεση με τον Mir πριν τη διακοπή – επιτέθηκε στον Canet παίρνοντας για λίγο την πρωτοπορία του αγώνα, με τον Ισπανό να ξαναπαίρνει τα ηνία του αγώνα, σημειώνοντας στη συνέχεια ταχύτερο χρονο κατά μισό δευτερόλεπτο . Ο Mir ειχε προσπεράσει τον Di Gianantonio για την 3η θεση του βάθρου, ενώ ο Toba έπεσε για δεύτερη φορά, χάνοντας οριστικά τον αγώνα.

Η έκπληξη του αγώνα όμως ήρθε λίγο αργότερα, με τον Aron Canet να πραγματοποιεί ενα εντυπωσιακό highside από την 1η θέση καταστρέφοντας κάθε ελπίδα για την πρώτη του νίκη. Το έργο του Romano Fenati έγινε σαφώς πιο εύκολο καθώς είχε απόσταση σχεδόν δύο δευτερόλεπτα απο τον ‘DiGia’ και τους Bulega, Martin και Mir που πάλευαν για τις θέσεις 2-5.

Με τρεις γύρους να απομένουν για το τέλος του αγώνα το γκρουπ αυτό μεγάλωσε, αφού προστέθηκαν και οι Bastianini, McPhee, Oettl και Guevara. Το πέσιμο της καρώ σημαίας είδε τον Romano Fenati να κατακτά μια εύκολη νίκη μετά την πτώση του Canet, χαρίζοντας ταυτόχρονα και την πρώτη νίκη στην ομάδα του, Marinelli Rivacold Snipers.

Martin και DiGianantonio συμπλήρωσαν το βάθρο, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Bastianini, Bulega, Guevara, McPhee, Mir, Oettl και Darren Binder. Ο Romano Fenati μετά τη σημερινή του νίκη, εγινε ο αναβάτης με τους περισσότερους βαθμούς στην κατηγορία Moto3, με 699!

Αναλυτικότερα η κατάταξη: