MotoGP – H ομάδα του Aspar μετονομάζεται σε Ángel Nieto Team προς τιμήν του θρύλου των Grand Prix

Θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα 13 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, η ομάδα του Aspar θα μετονομαστεί σε Ángel Nieto Team για το 2018. Ο Ισπανός θρύλος του MotoGP απεβίωσε στις 3 Αυγούστου από εγκεφαλική βλάβη, η οποία προκλήθηκε από ατύχημα που είχε με τετράτροχο τύπου ATV, στις 3 Ιουλίου στην Ίμπιζα της Ισπανίας.

Την Τρίτη που μας πέρασε ο Jorge Martinez «Aspar» ανακοίνωσε ότι, η ομάδα του για το 2018 θα ονομάζεται Ángel Nieto Team, ενώ τα ηνία της θα αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του Nieto, Gelete.

«Ο Ángel Nieto είναι συνώνυμο των αγώνων μοτοσυκλέτας, ένα άθλημα που του έδωσε τόσα πολλά όπως και αυτός έδωσε πολλά σε αυτό», ανέφερε ο Μartinez «Aspar».

«Οι αγώνες μοτοσυλέτας στην Ισπανία είναι αυτοί που είναι χάρη στον άνθρωπο που έβαλε την πρώτη πέτρα για αυτό και θέλουμε να τον τιμήσουμε ονομάζοντας την ομάδα σε Ángel Nieto,» συνεχίζει.

Ο Martinez αναφέρθηκε στην συνέχεια στη φιλία που είχε με τον Nieto και ότι έχει προσφέρει στους αγώνες ο Ισπανός, λέγοντας: «Ο Angel βοήθησε πολλούς ανθρώπους, ένας από αυτούς και εγώ. Ήταν ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου, όπως και οι γιοι του, Gelete και Pablo και ο ανιψιός του Fonsi».

«Ήταν ενθουσιασμένος με όλο αυτό το project και με εμπιστεύτηκε δίνοντας μου τον Gelete στην αρχή της αγωνιστικής του καριέρας, λέγοντας μου ‘ξέρω ότι μαζί σου θα μάθει’.»

«Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια που μπορώ να αποδώσω αυτή την τιμή στον Ángel και να συνεχίσω το project μου με τον μεγαλύτερο γιο του, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που οδήγησε με την ομάδα μου,» καταλήγει.

Aspar team renamed Ángel Nieto Team
Πέρασε μια ζωή στις πίστες, θέτοντας εαυτόν στο πάνθεον των αναβατών αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλετών. Τώρα, οι αγώνες του ανταποδίδουν ένα μέρος από την προσφορά του, με τον Aspar να ονομάζει την ομάδα του «Ángel Nieto Team»

Ο Gelete Nieto αγωνίστηκε με την ομάδα της Aspar από το 1993 έως το 1997 έχoντας 28 εμφανίσεις σε Grand Prix και ανέφερε χαρακτηριστικά, «…έκανα τα πρώτα μου αγωνιστικά βήματα με την Aspar, η οποία με οδήγησε στα βάθρα των Ισπανικών και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.»

«Ήταν πάντα ένα σημαντικό πρόσωπο στην οικογένεια μας και μαζί του είμαι έτοιμος να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική μου ζωή, στην ομάδα που φέρει το όνομα του πατέρα μου,» δήλωσε για τον Martinez.

«Το 2016 ήταν η 50η σαιζόν του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα ήθελε να είναι για μερικές ακόμα. Οι μοτοσυκλέτες ήταν ο τρόπος ζωής του και μέσω αυτής της ομάδας θα έιμαστε σίγουροι ότι θα μείνει σε επαφή με το μεγάλο του πάθος» καταλήγει ο Gelete.

H Iσπανική Aspar θα συνεχίσει την συεργασία της με τις μοτοσυκλέτες της Ducati και την επόμενη σαιζόν στο MotoGP, έχοντας ως αναβάτες τους Alvaro Bautista και Karel Abraham.