Furion M1 – Υβριδική streetfighter με κινητήρα Wankel και 180hp!

Γνωρίζετε τη Furion Motorcycles; Η πιθανότερη απάντηση είναι ‘όχι’, όμως η Γαλλική εταιρία θέλει να το αλλάξει αυτό. Ετοιμάζει λοιπόν μια μοτοσυκλέτα με περιστροφικό κινητήρα, χρησιμοποιώντας υβριδική τεχνολογία.

Η νέα μοτοσυκλέτα της Furion ονομάζεται M1, κατατάσσεται στην κατηγορία των streetfighter και διαθέτει έναν νέας γενιάς περιστροφικό κινητήρα, 654cc. Ο κινητήρας διαθέτει δύο ρότορες και αποδίδει 125hp, ενώ σε συνεργασία με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 55hp, η μοτοσυκλέτα ‘αγγίζει’ τους 180hp!

Το πλαίσιο της M1 είναι ένα ατσάλινο πλαίσιο τύπου ‘trellis’, ένας τύπος σκελετού που τείνει να γίνει ‘μόδα’ τα τελευταία χρόνια. Η μοτοσυκλέτα θα έχει δύο επιλογές οδήγησης, τη long range και τη sport. Βάση αυτής θα διαφοροποιείται και η κατανάλωση του καυσίμου, με την εταιρία να αναφέρει ότι μπορεί να φτάσει τα 400km με μόλις 16l καυσίμου.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας αναμένεται κοντά στα 195kg, με τις αναρτήσεις να είναι ρυθμιζόμενες εμπρός και πίσω και τα εμπρός φρένα να διαθέτουν τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες (μη βλέπετε τη φωτό, οι Γάλλοι λένε άλλα).

Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση σχετικά με το πότε θα δούμε τη μοτοσυκλέτα στην παραγωγή, καθώς η Furion M1 είναι ακόμη στο στάδιο του concept. Πάντως τόσο η εμφάνιση όσο και τα στοιχεία που διαβάζουμε για τη μοτοσυκλέτα είναι αρκετά ενδιαφέροντα, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για τις επόμενες πληροφορίες που θα δουν το φως της δημοσιότητας.