Κατασκοπευτικό – Νέες KTM 690 Supermoto και Enduro 2019

Τι και αν η Eicma ολοκληρώθηκε πριν μόλις δύο μήνες, τι και αν διανύουμε μόλις τον πρώτο μήνα του 2018. Η εξέλιξη στα εργοστάσια συνεχίζεται και ένα από τα πρώτα δείγματα του επόμενου έτους έκανε την εμφάνισή του σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Ο λόγος για τις νέες προτάσεις της KTM των κατηγοριών Supermoto και Enduro.

Υπάρχει κόσμος εκεί έξω που λατρεύει τις μεγάλες, μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες, είτε αυτές είναι on/off, είτε supermoto, είτε πιο ξεκάθαρες enduro.

Ακόμη και αν έχουν τα μειονεκτήματά τους (ποιές δεν έχουν;), η ροπή του κινητήρα τους από πολύ χαμήλες στροφές, η ευκολία στην οδήγηση και το (συνήθως) χαμηλό κόστος συντήρησης, είναι στοιχεία που τις έχουν κάνει να αποκτήσουν φανατικό κοινό.

Αυτό το φανατικό κοινό είδε τις επιλογές του να μειώνονται όταν η KTM αποφάσισε να καταργήσει από την γκάμα της τις 690 Enduro R και 690 SMC R (2017), όμως τώρα οι Αυστριακοί δείχνουν έτοιμοι να επιστρέψουν και στις δύο κατηγορίες.

Παίρνοντας ως βάση τον κινητήρα που χρησιμοποιείται στις 690 Duke και Husqvarna 701, τα νέα μοντέλα της KTM αναμένονται εκρηκτικά. Με ιπποδύναμη που υπολογίζεται κοντά στους 70 ίππους, ροπή που ενδείκνυται για… χουλιγκανισμούς και χαμηλό βάρος, οι Supermoto και Enduro θέλουν να δώσουν στο κοινό τους ότι καλύτερο έχουν, κάνοντας το παραπάνω βήμα σε σχέση με τους προκατόχους τους.

KTM 690 Enduro 2019
Η νέα KTM 690 Enduro 2019 σε δοκιμές

Πέρα από τον κινητήρα, οι αδελφές 690 της KTM θα έχουν και εντελώς νέα εμφάνιση, πιο στενή και αρκετά αιχμηρή. Οι αλλαγές στο μέρος εμπρός από τη σέλα εστιάζουν στον καλύτερο έλεγχο της μοτοσυκλέτας, καθώς στενεύοντας τα πλαστικά, οι Αυστριακοί θέλουν να δώσουν την ευχέρεια στους αναβάτες να πλησιάζουν περισσότερο τον μπροστινό τροχό.

Νέα φαίνεται να είναι και η σέλα, όπως εξίσου νέο δείχνει και το πίσω μέρος των μοτοσυκλετών στο σημείο του υποπλαισίου. Στον τομέα των αναρτήσεων η Supermoto μοτοσυκλέτα δεν φαίνεται να έχει αλλαγές, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για την έκδοση Enduro.

Το εμπρός πιρούνι φαίνεται να προέρχεται από την 500 EXC-F, με το WP Xplor των 48mm να προσδίδει μεγαλύτερη διαδρομή σε σχέση με αυτό που είχε η παλαιότερη εκδοχή της 690 Enduro. Αν το πίσω αμορτισέρ ακολουθήσει την ίδια οδό, τότε η νέα Enduro μοτοσυκλέτα θα έχει ακόμη περισσότερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Όσο για το πότε θα δούμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια των δύο μοτοσυκλετών, αυτά αναμένονται στην Έκθεση της Eicma τον ερχόμενο Νοέμβριο. Οι δύο τους άλλωστε φαίνονται σε προχωρημένο στάδιο και πιθανόν να βρίσκονται στο πλάι της πολυαναμενόμενης 790 Adventure στο πορτοκαλί περίπτερο της KTM στο Μιλάνο.